18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

Repertoar kina “Kozara” od 15 do 21. avgusta 2019. godine

Najnovije vijesti

Angry Birds 2 3D- sinhronizovan

Termin – od 15-21.08. u 19.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje –96 minuta

Žanr – Animirani

Originalni naziv filma – Angry Birds 2 3D – sinhronizovan

Uloge –Dove Cameron, Awkwafina, Maya Rudolph

Režija – Thurop Van Orman

Najdraži neprijatelji ljute ptice i zelene svinje vraćaju se u nastavku animiranog hita iz 2016.godine – Angry birds film 2. Ovog puta neprijateljstvo između ptica i svinja se, pod uticajem novihokolnosti, mijenja iz temelja.S pojavom nove prijetnje koja dovodi u opasnost i ptice i svinje, naši poznatilikovi moraju oformiti svima neugodan savez. Crveni, Žuti, Bomba i Veli Orao regrutiraju Sonju, sestru od Žutog, i formiraju savez sa svinjama Leonardom, njegovom pomoćnicom Nives i svinjom-hakerom

Gojkom kako bi uspostavili primirje I formirali super tim koji će spasiti njihove domove.

Koža

Termin – od 15-23.08. u 21.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje –120 minuta

Žanr – Drama

Originalni naziv filma – Skin

Uloge –Jamie Bell, Danielle MacDonakd, Vera Farmiga

Režija – Guy Nattiv

Bryon Widner bio je jedan od najtraženijih skinheada na FBI-ovoj listi. Zastrašujuće rasističke tetovaže kojima je pokriven od glave do pete simbolizuju zločine iz mržnje. Kada upoznaje Julie i njezine tri mlade kćeri, odgovornost očinstva ga snažno potakne da napusti pokret i život pun mržnje. Njegova odluka je doslovce dočekana na nož od strane njegove bivše bande koja mu prijeti smrću dok pokušava okrenuti svoj život.

Uz pomoć FBI-a imao je čak 25 brutalnih operacija uklanjanja tetovaža u zamjenu za razotkrivanje zločina na koji se svaka pojedina tetovaža odnosi, što je kulminiralo hapšenjem i osudom njegove bivše bande.

Film Koža inspirisan je istinitim događajem.