8.8 C
Prijedor
Petak, 24 Marta, 2023

Repertoar kina “Kozara” od 30. maja do 5. juna 2019. godine

Najnovije vijesti

Čovjek raketa

Termin – od 30.05.-05.06. u 18.30

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje –120 minuta

Žanr – Biografija, muzički

Originalni naziv filma – Rocketman

Uloge –Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Gema Jones

Režija – Dexter Fletcher

Rocketman je epska muzička fantazija i nevjerovatna ljudska priča o periodu kada se Elton John probijao ka vrhu. Film prati fantastično putovanje i transformaciju od stidljivog i talentovanog klavijaturiste Redginalda Dwighta do međunarodnog superstara Eltona Johna. Ovo je inspirativna i u isto vrijeme univerzalna priča sa kojom se mnogi mogu poistovjetiti. Ispričana je kroz omiljene pjesme Eltona Johna, koje izvodi zvijezda Taron Egerton, o momku iz malog grada koji postaje jedna od najuticajnijih figura na svjetskoj sceni pop kulture.

Godzila: Kralj čudovišta 3D

Termin – od 30.05.-05.06. u 21.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje –132 minuta

Žanr – Avantura, SF

Originalni naziv filma – Godzilla: King of the Monsters 3D

Uloge –Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Sally Hawkins

Režija – Michael Dougherty

Godzilla II: Kralj čudovišta se odvija pet godina nakon događaja iz 2014. godine, a to zapravo nije ni izbliza dovoljno vremena da se ljudi pomire s otkrićem Godzille i saznanjem da s tim stvorenjem moraju dijeliti planetu.

Nova priča prati herojske poduhvate kriptozoološke agencije Monarh, dok se njeni  članovi sukobljavaju s ogromnim čudovištima, uključujući i moćnu Godzillu, koja se sukobljava s Mothrom, Rodanom i ultimativnim neprijateljem troglavim Kraljem  Ghidorahom. Kada se ponovo uzdignu te drevne supervrste, za koje se smatralo da su samo mitovi, dolazi do borbe za prevlast, što će preživljavanje čovječanstva staviti pod veliki upitnik…

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!