Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

REPERTOAR KINA “KOZARA” OD 7. DO 13. DECEMBRA

NAJNOVIJE VIJESTI

Pačja posla

Termin – od 07do 13.12. u 18.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 87 minuta

Žanr – animirani

Originalni naziv filma – Migration

Uloge –sinhronizovan

Režija – Benjamin Renner, Guylo Homsy

Porodica Malard zapala je u kolotečinu. Dok je tata Mak sretan što svoju porodicu čuva na bezbjednom mjestu, na jezercetu u Novoj Engleskoj, mama Pem jako želi da razmrda stvari i sinu tinejdžeru Daksu i maloj kćerkici Gven, pokaže cijeli svijet. Nakon što je na njihovo jezero sletjela porodica pataka selica i ispričala im uzbudljive priče o dalekim mjestima, Pem počinje da ubjeđuje Meka da krenu na porodično putovanje preko Njujorka, sve do tropske Jamajke.

Dok Malardovi kreću na jug kako bi prezimili, njihovi dobro osmišljeni planovi počinju vrlo brzo da se kvare. Iskustvo će ih natjerati da prošire svoje horizonte, da budu raspoloženi da sklope nova prijateljstva i postignu više nego što su ikada mogli i da zamisle. Za to vrijeme naučiće svašta novo jedni o drugima a i o samim sebi.

Crni petak

Termin – od 07.do 13.12. u 20.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 107minuta

Žanr – horor

Originalni naziv filma – Thanksgiving

Uloge –Rick Hoffman, Gina Gershon, Patrick Dempsey, Milo Manheim

Režija – Eli Roth

Nakon što nemiri za Crni petak okončaju tragedijom, misteriozni ubica inspirisan Danom zahvalnosti teroriše Plymouth, Massachusetts – rodno mjesto zloglasnog praznika.

Otimajući stanovnike jednog po jednog, ono što počne kao nasumično ubijanje iz osvete uskoro postaje dio većeg prazničnog plana. Hoće li  grad otkriti ubicu i preživjeti praznike ili će postati gosti za njegovim sablasnim prazničnim stolom.