-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 4 Decembra, 2023

REPERTOAR KINA “KOZARA” OD 9. do 15. NOVEMBRA

Najnovije vijesti

Inspektor Brk i zagonetni slučaj

Termin – od 09.do 15.11. u 18.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 88minuta

Žanr – animirani

Originalni naziv filma – Inspector Sun and the Curse of the Black Widow

Uloge –Sinhronizovan

Režija – Julio Soto Gurpide                         

Zamislite svijet insekata u kojem su pauci policajci. Predstavljamo vam do sada neviđen svijet, originalnog dizajna i neograničenog smisla za humor…. i jedan klasičan zaplet u stilu Agathe Christie!

Radnja se odvija tridesetih godina prošlog vijeka na hidroavionu tokom leta između Šangaja i San Francisca. Dok ljudi zauzimaju putničku kabinu, ispod podova i tereta, trup je uređen poput luksuznog broda za insekte.

Nakon večere počinjen je zločin: moćni Bugsy Spindlethorp je ubijen, ostavljajući nevjerojatno lijepu Arabellu crnu udovicu – udovicom. Inspektor Brk, tvrdi profesionalac, zajedno s mladom pomoćnicom Janey istražuje zločin. Suočavaju se s različitim neprijateljima, moćnim zločincima i jednim megalomanskim skakavcem koji planira izgladniti čovječanstvo uništavanjem njihovih usjeva i drugih izvora hrane.

Marveli

Termin – od 09.do 15.11. u 20.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 105minuta

Žanr – SF

Originalni naziv filma – The Marvels

Uloge –Brie Larson, Tezonah Parris, iman Vellani

Režija – Nia Da Costa                                   

Carol Danvers, poznata kao Kapetanica Marvel, povratila je svoj identitet od tiranskog Kree-a i osvetila se Vrhovnoj Inteligenciji. No, neželjene posljedice prisiljavaju je da preuzme teret nestabilnog univerzuma. Kada je njezine obaveze pošalju kroz crvotočinu povezanu s rasom Kree, njezine moći se isprepliću s moćima Kamale Khan, poznate kao Ms. Marvel, obožavateljice iz Jersey Cityja, te sa Carolinom udaljenom nećakinjom, astronautkinjom i kapetanicom S.A.B.E.R.-a, Monicom Rambeau. Ova neobična trojka mora se udružiti i naučiti surađivati kako bi spasila MCU svijet kao “Marveli.”