3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

REPERTOAR KINA “KOZARA”

Najnovije vijesti

Peter Rabbit

Termin – 22.- 28.03. u 18.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 95 minuta

Žanr – Animacija, komedija

Originalni naziv filma – Petar Zec

Glavne uloge – James Corden, Fayssal Bazzi, Domhnall Gleeson

Režija – Will Gluck

 

Animirano-igrani film Petar Zec, počinje tako što Petar i njegova porodica preuzmu farmu starog gospodina McGregora te ju počnu uništavati bacajući voće i povrće na sve strane i praveći nered. Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin McGregor, koji je daleko bistriji i oštroumniji, za Petra to znači samo dodatni izazov, nikako prestanak zabave.

Rivalstvo Petra Zeca mladog McGregora odvešće ih u veliku avanturu daleko izvan njihove idilične jezerske četvrti ravno u prometnu londonsku podzemnu željeznicu pa sve do opasnih ulica grada i natrag. Ali na kraju, Petar mora shvatiti da mrkva i slava nikada neće biti važni koliko ljubav i porodica.

 

Pacifik Rim: Pobuna 3D

Termin – 22- 28.03. u 20.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 111 minuta

Žanr – Akcija, avantura, SF

Originalni naziv filma – Pacific Rim Uprising 3D

Glavne uloge – Scott Eastwood, Adria Arjona, Tian Jing

Režija – Steven S. DeKnight

 

John Boyega je buntovni Jake, nekada pilot pun potencijala čiji je otac ušao u legendu kada je žrtvovao svoj život kao pilot, da bi obezbjedio pobjedu u borbi protiv monstruoznih Kaijua. Jake je napustio obuku za nove pilote i upustio se u kriminalno podzemlje. Ali kada još strašnija i nezaustavljiva prijetnja počne da uništava jedan po jedan grad širom svijeta, Jakeu se pruža posljednja šansa da se promijeni, da krene očevim stopama i pridruži se novoj, mladoj i hrabroj generaciji pilota, koja je odrastala i sazrijevala u sijenci rata.