17.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

REPUBLIČKO TAKMIČENJE MUZIČKIH ŠKOLA Među najuspješnijima Banjalučani i Prijedorčani

Najnovije vijesti

Koncertom najuspješnijih takmičara i dodjelom nagrada, danas je u Prijedoru zatvoreno 26. Republičko takmičenje  muzičkih škola Republike Srpske. Kako kažu organizatori, ovogodišnje takmičenje je jedno od najuspješnijih, sudeći po broju prvih nagrada.

Republičko takmičenje okupilo je 400 učenika iz 13 muzičkih škola Srpske i gostujućih takmičara iz Bihaća, koji su izveli 262 tačke. Ovo takmičenje bilo je prilika da se prepoznaju nadareni učenici, ali i da se ohrabre i podstaknu u razvoju svojih talenata.

Muzička škola “Vlado Milošević” iz Banja Luke koja je imala najviše takmičara bila je najuspješnija, u 99 nastupa učenici ove škole osvojili su 60 prvih nagrada, sedam specijalnih, 38 drugih i jednu treću. Prijedorska muzička škola “Savo Balaban”, koja je bila domaćin takmičenja, u 49 takmičarskih nastupa osvojila je 20 prvih, dvije specijalne, 25 drugih i četiri treće nagrade.  Treba pomenuti da su ove dvije škole godinama najbrojnije na takmičenju, te da su jedine koje su imale takmičare u svih sedam disciplina.

Takmičarski program odvijao se na više lokacija: u Muzičkoj školi “Savo Balaban”, u Galeriji “Sreten Stojanović”, u Pozorištu Prijedor i u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović”. Ove godine u sedam disciplina: klavir, solfeđo, duvači, solo pjevanje, kamerna muzika, orkestri, te harmonija i oblici.

Organizaciju 26. Republičkog takmičenja muzičkih škola, podržali su grad Prijedor, Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Republički pedagoški zavod.

M.Šodić

 

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!