Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić danas je u Centru “Sunce” u Prijedoru prisustvovala Svetosavskoj svečanosti na kojoj su polaznici ove javne ustanove predstavili kratkim programom kojim će aplicirati za jedan projekat.

Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske

Rešićeva je rekla da centar kao što je “Sunce” u Prijedoru zahtijeva angažman ne samo sistema obrazovanja već svih jer njima treba posebna pažnja i podrška.
“Zato sam danas ovdje da podržimo ove ljude ovdje, jer vidim da rade ogroman posao, možda i najteži u sistemu da bi pokazali koliko je važna simbioza svih nas da bi ove kategorije građana bile kvalitetan učesnik u društvu”, navela je Rešićeva.

Slađana Radaković, direktor Centra “Sunce”

Direktor Centra “Sunce” Slađana Radaković je izjavila da ova ustanova drugi put obilježava školsku slavu Svetog Savu.

“Našim gostima predstavili smo se kratkim programom, koji je djelo naših nastavnika počevši od teksta, učešća učenika i montaže, sa kojim ćemo aplicirati za jedan projekat”, istakla je Radakovićeva.

Centar “Sunce” broji 116 učenika sa umjerenom ometenošću u razvoju koji pohađaju osnovnu i srednju školu i grupe za radno osposobljavanje, a raspoređeni su u 24 odjeljenja.

izvor: Srna

PrethodniTRIJUMF  MLADOSTI  NA 35. TURNIRU „MLADOST 2018“ (VIDEO)
SlijedećiSANJA MILOJICA 14 GODINA DRUGUJE SA PING-PONG LOPTICAMA