13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Marta, 2023

REVIJALNI FUDBALSKI TURNIR VETERANA: TRIJUMF „RUDAR-PRIJEDORA“

Najnovije vijesti

Obilježavanju zlatnog jubileja- 100 godina rudarstva u našem gradu pridružili su se i fudbalski veterani ekipa Arcellor Mittal , „RŽR Ljubija“ AD Prijedor i „Rudar-Priejdor “.

U prvom susretu tim  „RŽR Ljubija“ AD Prijedor rezultatom 3:0 pobjedio je sastav  Arcellor Mittala. Dva gola je postigao Goran Kotaran a jedan Boris Šorga.

veterani_rzr_ljubija

U drugom meču „Rudar“ je iznanadio favorizovanu ekipu  „RŽR Ljubija“ AD Prijedor i slavio rezultatom  2:1 . Strijelci za „Rudar“ bili su Arnes Brkić i Nedo Zdjelar, a za  „RŽR Ljubija“ AD Prijedor Goran Kotaran.

Najinteresantniji susret bio je između ekipe Arcellor Mittala i „Rudar“ Prijedora  u kom je  postignuto deset golova. Krajnji rezultat je bio 6:4 za „Rudar Prijedor“.

Vođstvo Arcellor Mittalu donijeli su Goran Tadić i Nedeljko Matić a na 2:1 smanjio je Nedžad Žerić. Izjednačujući pogodak za „rudare“ postigao je Saša Keranović, a yatim su golove za „rudare“ postigli braća Boja i Goran Kecman. Goran Tadić je uspio smanjiti rezultat   na  4:3. U nastavku Željko Macura i Arnes Brkić postižu golove a konačnih  „Rudar Prijedor  6, Arcelor Mital 4  postiže Branislav Rokvić.

U timu Slobodana Ličine , Mladena Parhamova, Nikole Bevandića i Vukašina Đakovića  još su igrali : Saša Stević, Nedo Zdjelar i  Zoran Vranješ. Nedostajao im je golman pa je među stative morao Draženko Vujčić.

veterani_arcellora

Za simpatičnu ekipu Arcelor Mitala igrali su: Željko Popović, Mladen Zgonjanin, Vlado marinović, Miloš Stojančić, Goran Tadić, Saša Josipović, Branislav Rokvić, Nedeljko Matić, Miodrag Despot i Borko Pejić. Selektor je bio Zoran Delić, a vođa ekipe  Milorad Budimir.

Veterani su se družili na sportskoj večeri učesnika susreta povodom 100 godina rudarstva u Prijedoru.

Ostaje žal što na turnir nisu stigle najavljene  ekipe bivših klubova Jugoslavije: „Crvena zvezda“, „Partizn (Beograd), „Dinamo“ Zagreb, „Hajduk“ iz Splita i „Olimpija“ iz Ljubljane.

Veteranima se na učešću yahvalio Slobodan Bodo Ličina  igrač sjajne generacijen „Rudara“  a danas vrsni pedagog mlađih kategorija Škole fudbala „Braća Đurovski“.

M.B. i D. St.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!