U okviru „Prijedorske zime“, a povodom obilježavanja Svjetskog dana horskog pjevanja, u prepunoj pozorišnoj sali na revijalnom koncertu „Cijeli svijet – jedan hor“, publici su se predstavili prijedorski horovi: Dječiji hor „Vilenjak”, Hor Dječijeg vrtića „Radost“,  Hor KUD–a „Osman DŽafić“, Ženski kamerni hor „A Vista” i sve tri sekcije „Gradskog hora Prijedor –  seniori, juniori i „Pčelice”.

“Pjevanjem se bavim već drugu godinu, otkako je nastao Gradski hor Prijedor. Za mene ovo mnogo znači, jer samim tim da učestvujemo u nečemu što je ovoliko, veliko je i za nas”, kaže Valentina Drinić. Ena Nezirević iz KUD-a “Osman Džafić” ističe da se pjevanjem bavi od malih nogu i da joj nastup na ovoj horskoj manifestaciji mnogo znači.

“Horsko pjevanje je kulturna manifestacija, a zbog čega je kulturna, zato što je ovo najviša instanca umjetnosti, jer je glas najsavršeniji instrument.  Da bi dobili tu lјepotu, za to služe ovakvi nastupi”, istakao je Aljoša Novaković, dirigent Gradskog hora Prijedor.

Revijalni koncert prijedorskih horova otvorila je Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, koja je naglasila da naš grad već 136 godina njeguje horsko pjevanje i da je Prijedor jedina lokalna zajednica u BiH čiji je Međunarodni festival horova “Zlatna vila” član Međunarodne federacije horske muzike.

Z.S.

PrethodniČLANOVI MOTO KLUBA”OTPISANI” DIJELILI PAKETIĆE MALIŠANIMA
SlijedećiINTERVJU – GOST DRAŽEN VRHOVAC