Ribnjak ,,Saničani,, nije oštećen – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Vijesti Ribnjak ,,Saničani,, nije oštećen

Ribnjak ,,Saničani,, nije oštećen

0

 Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je danas da ribnjak u Saničanima nije oštećen, ali da su, zbog velike količine vode koja ga je zaplavila, klapne između svih jezera otvorene, pa se tako ispušta voda radi sprečavanja oštećenja.
“Ribnjak je potpuno ispravan, ali je prepunjen vodom, koja se morala ispuštati da ne bi došlo do oštećenja”, rekao je Đaković danas novinarima u Prijedoru, nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije. 

On kaže da je i to bio razlog rasta vodostaja rijeke Gomjenice i da je oteževajuća okolnost što ribnjak ne funkcioniše godinama i nema upravljačku strukturu koja bi vodila računa o ispusnim vodama. 

Svi vodotokovi na području Prijedora su u blagom opadanju, ali se Sana i Gomjenica još nisu vratile u korita i postoji mogućnost podrivanja nasipa, pa će službe danas nastaviti da ih obezbjeđuju. 

“Nije bilo evakuacije ljudi i prijava za prihvat i smještaj u sportskoj dvorani. Većina ih je kod rođaka ili komšija. Nemamo preciznih podatka koliko je juče domaćinstava zaplavljeno, a koliko poplavljeno. Sadašnji parametri govore da će se situacija nastaviti smirivati”, naveo je Đaković.

Šef Odsjeka za civilnu zaštitu grada Prijedora Dušan Vranješ rekao je da je vodostaj Sane 485 centimetara i da se očekuje dalji postepeni pad, s obzirom na smanjen intenzitet padavina na kompletnom području sliva rijeke Sane. 

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš rekao je da je u objektima ogromna količina vode, koja se ispumpava. On je potvrdio da su vatrogasci prevozili ljude, te dostavljali vodu i hranu onima koji ne mogu izaći iz kuća. 

Direktor prijedorskog “Vodovoda” Vlado Reljić rekao je da je pojačano hlorisanje vode, te da je voda iz gradskog vodovoda ispravna za piće. On je dodao da nije bilo nestanaka struje koji bi narušili stabilnost sistema vodosnabdijevanja.

srna

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version