RIJEŠITE SE DEPRESIJE NA JEDNOSTAVAN I PRIRODAN NAČIN

Za limunadu od kurkume je utvrđeno da sadrži neke od najboljih ljekovitih vrijednosti. Poznato je da kurkuma ima snažna antiupalna svojstva. Ovaj korijen ubija kancerogene stranice, liječi depresiju, smanjuje holesterol. Popis je dugačak, ali je vrijedno spomenuti i druge pogodnosti kao što je njegova sposobnost za liječenje raka kože, Alzheimerove bolesti i drugih stanja kao što su artritis, žgaravica, žutica, proljev, žučni mjehur i bol u želucu.

Kurkuma za liječenje depresije

Postoji mnogo načina i lijekova koje možete koristiti za liječenje depresije, od kojih je najpoznatiji antidepresiv Prozac. Tužna stvar o korištenju bilo koje vrste lijekova za depresiju su strašne nuspojave koje dolaze s njihovim korištenjem, kao što su teško disanje, suicidalne misli ili najgora – krvarenje u želucu.

Veliko otkriće je dokazalo da kurkuma može izliječiti osobu s teškom depresijom, bez potrebe da se suočava s bilo kakvim nuspojavama. Kurkuma liječi depresiju s posebnom sastojkom koji se zove kurkumin, a dokazano je da daje bolje efekte od fluoksetina kojeg sadrži Prozac.

Kako napraviti limunadu od kurkume

Postoje različiti načini na koje možete napraviti limunadu od kurkume, a mi smo odabrali najbolji i najjednostavniji način.
Recept za 4 osobe

4 šoljice hladne vode.
2 kašike svježe ribane ili kurkume u prahu
4 kašike 100% javorovog sirupa, meda ili stevije ako izbjegavate šećer
1 limun ili limeta
sok od jedne naranče (po izboru)
Pomiješajte sve sastojke u posudi, promiješajte i poslužite s kriškama limuna.

Dobrobiti kurkume

– Sadrži prirodna antiupalna, antioksidansna i antivirusna svojstva.

– Jak je podizač imuniteta koji će poboljšati apsorpciju esencijalnih nutrijenata

– Koristi u mnogim detox receptima jer apsorbira hranjive tvari i smanjuje kalorije

– Može se konzumirati na dnevnoj bazi i ide dobro sa bilo kojom vrstom hrane

Takođe, dobra strana ovog recepta je činjenica da ne morate potrošiti puno novca na ljekove, a možete ga pripremiti kod kuće. Sastojke za ovaj savršen napitak možete kupiti bilo gdje, ali pazite da ga ne izlažete visokim temperaturama jer se razina hranjivih tvari može smanjiti ili oslabiti.

Ako vam se sviđa članak? Podijelite ga♥

Izvor: alternativainformacije

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!