12.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

RIJEŠITE SE HEMOROIDA NA PRIRODAN NAČIN

Najnovije vijesti

Predstavljamo vam recept kojim ćete napraviti mast za liječenje hemoroida. Lako i brzo se priprema, a pomogao je mnogima koji su patili od ove nimalo prijatne bolesti.
Sastojci:
• 1 kašika meda
• 50 g prirodnog voska
• 10 g mlevenog propolisa
• 50 ml maslinovog ulja
Priprema:
Pomješajte med i propolis u staklenu ili emajliranu posudu. Mješajte smjesu kašikom dok ne dobijete homogenu smjesu. Možete jednostavno promješati propolis ako je stajao u frižideru nekoliko sati prije nego što počnete praviti mast.
Stavite pčelinji vosak i maslinovo ulje u drugu emajliranu posudu. Stavite ovu posudu na laganu vatru i kuvajte dok se smjesa ne rastopi i sjedini. Zatim ga skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Nakon što se smjesa ohladila na oko 60 stepeni, dodajte mješavinu meda i propolisa i sve dobro izmješajte. Prespite napravljenu domaću mast u staklenku i držite posudu u frižideru.
Primena:
Potopiti komad gaze u mast i stavite je na anus. Ostavite je preko cijele noći i uklonite je slijedećeg jutra. Radite ovo svake noći. Možete čak napraviti male čepiće od mast i staviti ih u zamrzivač oko dvadeset minuta kako bi se formirali. Uveče, prije spavanja stavite čepić u anus. Tretman traje sve dok se potpuno ne riješite hemoroida.
Prije svakog postupka morate dobro oprati područje oko anusa.

izvor: kucnilekar.com