12.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

RIJEŠITE SE NA PRIRODAN NAČIN UPALE SINUSA

Najnovije vijesti

Kosti oko nosa, oči i obrazi su obložene membranom koja proizvodi sluz, i služi da zagrije i navlaži udahnuti vazduh. Razlozi za hroničnu upalu sinusa su različiti: gripa i prehlada, stomatološka infekcija, alergija na hranu, gljivična infekcija u sinusnoj šupljini.

Uz ova prirodna riješenja s lakoćom ćete pročistiti sinuse i nosnice.

Čaj od đumbira

Odličan je za oslobađanje začepljenog nosa i sinusa te za ublažavanje glavobolje povezane s upalom sinusa. Za đumbirovu lekovitost zaslužan je aktivan sastojak gingerol. Ljut ukus ovog čaja ugrijaće nosnice i sinuse te potstaći razređivanje i izlučivanje sluzi.

Oblog od rena

Ren je lijek koji su naši preci koristili za liječenje gripe i prehlade, a koristi se posebno za liječenje infekcija gornjih disajnih puteva.

U teglu od pola litre stavite jedan izrendan korijen rena, te do vrha nalijte vinsko sirće. Zatvorite teglu i ostavite na sobnoj temperaturi tri dana. Pripravak možete koristi tako da najmanje pet puta dnevno otvorite poklopac tegle i nekoliko minuta udišete. Prije spavanja dvije supene kašike pripravka prelijte preko gaze i stavite na čelo. Ovaj postupak ponavljajte najmanje šest dana.

izvor: kucnilekar.com