Svako je nekada imao priliku da se susretne sa upornim kašljem, koji je jako neugodan, a osim toga i sprečava nas da obavljamo mnoge poslove. U takvim slučajevima tražimo bilo kakvo rješenje koje bi nam moglo pomoći da se riješimo tog kašlja.
Uglavnom smo do sada uzimali neke lijekove sa kojima smo mislili da ćemo se riješiti kašlja, ali oni nemaju baš neki poseban učinak i olakšavaju tegobe samo na neko vrijeme.

Umjesto što koristite sve te lijekove, mnogo bolje bi bilo kada biste pripremili sebi neki od prirodnih lijekova sa kojima ćete moći pravo da djelujete odnosno da pomognete svom organizmu i riješite se kašlja. Obloge od meda pokazale su se fantastičnim i pomažu u uklanjanju kašlja, naročito kod djece!

Sada ćemo vam otkriti i recept kako da ih pripremite!

Potrebni sastojci:

domaći med
maslinovo ulje
brašno
Priprema:

Prvo trebate da pomiješate malo brašna i maslinovog ulja i dobro umiješate, a onda dodajte i med. Smjesu dobro izmiješajte kako biste dobili jednaku smjesu, te je onda stavite na salvetu. Preko postavite gazu.

Gazu postavljate na leđa ili na prsa, pa je fiksirajte sa ljepljivom trakom kako se ne bi pomicala, i kako bi cijelo vrijeme mogla da djeluje. Ukoliko ovo stavljate djeci, onda to trebate tri sata prije nego oni krenu na spavanje.

Nikada se nije pojavila ni jedna neželjena reakcija, tako da svako može ovo da koristi!

Izvor: 5do12