Počela je reorganizacija Gradskog odbora DEMOS-a u Prijedoru, a taj posao vodiće povjereništvo na čijem čelu se nalazi Zlatko Ritan. On je najavio da počinje novo razdoblje DEMOS-a u Prijedoru.

– Očekujem da ćemo u narednom periodu donijeti jednu novu energiju  ovom gradu, koja će doprinijeti razvoju i unapređenju uslova za naše građane. Bićemo korektivni faktor na političkoj sceni u Prijedoru. Podržaćemo sve korisne projekte koji će učiniti da naši građani žive bolje – izjavio je Ritan.

Predsjedništvo DEMOS-a donijelo je odluku o reorganizaciji gradskih i opštinskih odbora koji nisu ostvarili zacrtane izborne rezultate, rekao je  predsjednik ove stranke Nedeljko Čubrilović. On je pozdravio Ritanovu odluku da svoje političke djelovanje nastavi u redovima DEMOS-a.

– Mislimo da je to dobar put za one koji žele prosperitet svoje lokalne zajednice. Dosad su ovi ljudi koji su nam prišli osjećali stege unutar nekih političkih opcija. Sad su tu, i imaće punu podršku DEMOS-a sa republičkog nivoa – rekao je Čubrilović.

Potpredsjednik ove stranke Tomislav Prpoš rekao je da se ne može biti zadovoljno postignutim izbornim rezultatom, ali da vjeruje da će naredni izborni ciklusi biti mnogo uspješniji.

– Ovo je početak aktivnosti kojima želimo unaprijediti rad DEMOS-a. Očekujem da će naš rad biti uspješniji u narednom periodu i očekujem bolje rezultate – naveo je Prpoš.

Iz ove stranke su najavlili da će se u narednih 90 dana intenzivno raditi, i očekuje se formiranje najmanje 20 mjesnih odbora. Nakon toga uslijediće Skupština na kojoj će se birati predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a, a potom i drugi organi Stranke. Kad se ovi poslovi završe, slijede pripreme za izbore.

Z.J.