Započeti radovi na rekonstrukciji i izgradnjih puteva i ulica na teritotiji grada Prijedora biće završeni, i u to građani ne treba da sumnjaju, poručeno je iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove.

Načelnik ovog odjeljenja, Zlatko Ritan izjavio je da nema potrebe da se među građanima širi panika sa pričama da određeni radovi neće biti završeni.

– Gradska uprava mora da nastavi da fukcioniše, ko god bio na vlasti. Svima nam je interes da naš grad bude ljepši i bolji i da napreduje svakim danom. Svi radovi koji su započeti u prethodnih mjesec dana biće završeni. Građane molim za strpljenje, da ispoštujemo dinamiku koja je ugovoren sa izvođačima. I, smatram da ćemo u najkraćem mogućem periodu završiti sve te poslove – rekao je Ritan.

Ovih dana završeno je i asfaltiranje ulice Milana Vrhovca, koja je važila za jednu od najkritičnijih dionica.

– To je bio problem koji traje dvadesetak godina i koji nije dio mandata nijedne  političke partije. Smatram da je ovo jedan od velikih uspjeha Gradske uprave, budući da je ovo i obilaznica za Kozarsku Dubicu. I biće to jedna od najfrekventnijih ulica u našem gradu  – naveo je Ritan. On je dodao da je moguće da ovdje problem bude prebrza vožnja, tako da će se u narednom periodu tzražiti rješenje u saradnji sa nadlženim institucijama, prije svega zbog bezbjednosti djece.

Ritan je napomenuo da se radi  i na drugim putnim pravcima, tako da se danas radilo u Donjim Garevcima. U narednim danima nastaviće se radovi u ulicama u naselju Urije, a završavaće se i oborinska kanalizacija na Pećanima. Dinamika radova zavisiće i od vremenskih uslova, ali svi radovi biće finalizovani.

Z.J.