Četvrtak, 25. Aprila 2024.
11.8 C
Prijedor

ROĐENDAN SRPSKE SLAVIĆE SE UVIJEK

NAJNOVIJE VIJESTI

Povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je prijem za predstavnike Boračke organizacije Prijedor, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila te Organizacije rezervnih vojnih starješina i Udruženja logoraša. Đaković je rekao da je tradicionalni prijem za udruženja proistekla iz Otadžbinskog rata prilika da se prisjete nekadašnjih vremena, da porazgovaraju o pitanjima koja se tiču ove populacije, ali i da jedni drugima čestitaju 9. januar.

Milenko Đaković
Milenko Đaković , gradonačelnik Prijedora

-Gradska uprava i ove organizacije imaju korektan odnos. Cijenim da će saradnja biti nastavljena i dalje. Borcima i  porodicama poginulih boraca čestitam sve praznike, a posebno Dan Republike – poručio je Đaković.

Čestitkama se pridružio predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević.

Zoran Predojević
Zoran Predojević, predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora

– Ovo je rođendan Republike Srpske, u koju je živote ugradilo 23.000 srpskih sinova. Boračka organizacija Prijedor će Dan Republike slaviti dok god postoji jedan Srbin na ovim prostorima – kategoričan je Predojević.

img_7797

Nakon prijema u Gradskoj upravi, okupljene delegacije položile su vijenac kod spomen-obilježja “Za krst časni”, posvećen poginulim borcima Vojske RS. Potom je uslijedilo druženje u prostorijama Boračke organizacije grada Prijedora.

Z. Jelić

foto: Giga