13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Marta, 2023

ROĐENDAN SRPSKE SLAVIĆE SE UVIJEK

Najnovije vijesti

Povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je prijem za predstavnike Boračke organizacije Prijedor, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila te Organizacije rezervnih vojnih starješina i Udruženja logoraša. Đaković je rekao da je tradicionalni prijem za udruženja proistekla iz Otadžbinskog rata prilika da se prisjete nekadašnjih vremena, da porazgovaraju o pitanjima koja se tiču ove populacije, ali i da jedni drugima čestitaju 9. januar.

Milenko Đaković
Milenko Đaković , gradonačelnik Prijedora

-Gradska uprava i ove organizacije imaju korektan odnos. Cijenim da će saradnja biti nastavljena i dalje. Borcima i  porodicama poginulih boraca čestitam sve praznike, a posebno Dan Republike – poručio je Đaković.

Čestitkama se pridružio predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević.

Zoran Predojević
Zoran Predojević, predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora

– Ovo je rođendan Republike Srpske, u koju je živote ugradilo 23.000 srpskih sinova. Boračka organizacija Prijedor će Dan Republike slaviti dok god postoji jedan Srbin na ovim prostorima – kategoričan je Predojević.

img_7797

Nakon prijema u Gradskoj upravi, okupljene delegacije položile su vijenac kod spomen-obilježja “Za krst časni”, posvećen poginulim borcima Vojske RS. Potom je uslijedilo druženje u prostorijama Boračke organizacije grada Prijedora.

Z. Jelić

foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!