Dražen Prćić, teniser, trener, teniski radnik, promoter tenisa, novinar i romanopisac, bio je gost Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović” Prijedor. Tom prilikom on je promovisao sportski roman “Wild card” objavljen 2005. godine  na srpskom, hrvatskom, engleskom, italijanskom i mađarskom jeziku. Veliku pažnju prisutnih privukao je  i njegovom roman “Come & Back “ iz 2010. godine. Prćić, inače sin poznatog književnika Milivoja Prćića, do marta 2015. godine, napisao je i objavio četrnaest romana. U njegovima romanima, posebno s temom tenisa, glavni junak, trudom i radom, dolazi do cilja.

 

Organizator promocije bio je teniski veteran, Nenad Jandrić, potpredsjednik Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović” Prijedor  i dugogodišnji prijatelj Prćića. Ističuči tradiciju igranja tenisa u Prijedoru, duže od  100 godina, Jandrić je pohvalio Subotičane, grada rođenja  Prćića, od kojih se mnogo moglo naučitu o “bijelom sportu”.

Na početku svog obraćanja Prćić je istakao da je ovo prva promocija u BiH njegovih djela i da je oduševljen gradom Prijedor. Posebno mu se dopada pješačka zona i mladi ljudi koji korziraju istom.

Dražen Prćić, teniser, trener, teniski radnik, promoter tenisa, novinar i romanopisac

-Fasade grada su krasne a prekrasni su vam murali. Među rijetkim ste koji tenis igraju u “belom” i oduševljen sam da imate ovako dugu tradiciju, uspešne rezultate a i sekciju dama teniserki koje su bile većina na ovoj promociji, kazao je Prćić.

On je konstatovao da je tenis više od igre.

-Tenis je skup sport i nije to sport elite, kako mnogi prikayuju. Na najbolji način to je dokazao ovaj klub a posebno “crveni” doktor Mladen Stojanović. Tenis se igra srcem a do rezultata se dolazi trudom i radom. Posebno su bitni fjučers turniri. Novak Đoković je učestvovao na nekoliko tih turnira. Na “Wajdl kard” stigao je u Umag  i pobjedio, mnoge turnire je preskočio i dospio tamo gdje je bio doskoro odnosno gdje je danas. Kroz priču knjiga “Wild card” govori o igraču od 28. godina. Mnogi nisu vjerovali mojoj tezi da u kasnim godinama teniseri postižu rezultate. Pogledajte samo Rodžera Federera ili Ivu Karlovića, istakao je Prćić.

Ističe da je u sportskoj karijeri igrao 250 mečeva i sto finala. Upamtio je i poraz od Prijedorčanina Nenada Jandrića, doduše ne u finalu Turnira.

Konstatacijom da je 150 tenisera, pročitavši njegovu knjigu, postiglo bolje rezultate, izmamio je aplauz prisustnih. Najavio je da će knjiga “Wild card” uskoro doživjeti i izdanje na kineskom jeziku. Zahvalio se Prijedorčanima na izvanrednom gostoprimstvu.

M .Bogun

PrethodniKOŠARKAŠICE „MLADOSTI“ NA TEŠKOM ISPITU U TREBINJU
SlijedećiMINISTRI PROSVJETE REPUBLIKE SRPSKE I SRBIJE POSJETILI PRIJEDORSKE ŠKOLE (VIDEO)