Derbi 22. kola Prve lige Republike Srpske igra se ove subote na Gradskom stadionu u Prijedoru. „Rudar“ će biti domaćin drugoplasiranoj ekipi „Sloge“ iz Gornjeg Crnjelova. Trener „zeleno crnih“ Nedžad Žerić  poručio je da poštuju kvalitet protivnika, jer nisu slučajno drugi tim lige. Ipak, uvjeren je da je pobjeda na domaćem terenu moguća.

Nedžad Žerić

– Igrali su polufinale Kupa BiH. Ekipa je to koja zaslužuje poštovanje. Imaju kvalitet, iskustvo i velik roster igrača. Imaju i velike ambicije ove sezone. Ali sigurno imaju i slabosti, koje ćemo mi pokušati iskoristiti kako bi došli do nove pobjede. Time bi smanjili bodovnu razliku između nas i ekipe „Sloge“ – rekao je Žerić. Igrač „Rudara“ Nedeljko Crnomarković poručio je  da publika sigurno može očekivati pravu fudbalsku predstavu.

– „Sloga“ je, uz „Borac“, pokazala najviše ove sezone, ali ne smijemo zaboraviti da smo mi svoj karakter pokayali kad je bilo najteže. Očekujemo da će tako biti i ovaj put. Da će utakmica opravdati epitet derbija kola, da će publika uživati i da će sva tri boda ostati ovdje – rekao je Crnomarković. Njegoh saigrač Emir Kukavica takođe je uvjeren u pobjedu.

– Očekuje nas zahtjevna utakmica. Ali kao i u svakom susretu do sad mi igramo na pobjedu. Mislim da je veći pritiska ovaj put na ekipi „Sloge“ i očekujem da će tri boda ostati u Prijedoru – kaže Kukavica.

Što se tiče igračkog kadra, Žerić kaže da će se tu stvari jasno znati tek pred sam susret.  Nakon ovog kola kreće Liga za prvaka, a cilj je pokušati smanjiti bodovnu razliku i doći na drugo mjesto. Analiya svakog protivnika, uočavanje i ispravljanje vlastitih slabosti  i maksimalno zalaganje na terenu su metode kojim se taj cilj treba ostvariti, poručuju iz „Rudara“. Derbi kola igra se u subotu, 13. aprila, na Gradskom stadionu sa početkom u 16 časova.

Z.J.

 

 

PrethodniZa jednokratnu pomoć studentima i učenicima 79.200 km (video)
SlijedećiProjekat „Mali turisti“ 22. i 23. aprila (video)