-1.2 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

„RUDAR“ GOSTUJE KOD „ŽELJEZNIČAR SPORT TIMA“

Najnovije vijesti

Ove subote FK „Rudar-Prijedor“ ide na gostovanje kod ekipe „Željezničar Sport tima“. Ekipa „Rudara“ u Banja Luku ide puna samopouzdanja, osokoljena ubjedljivom pobjedom nad „Podrinjem“ na samom startu proljetnog dijela sezone. Međutim, „Željezničar Sport tim“ je ozbiljna ekipa, a njihov kvalitet potvrđen je time što su jesenji dio Šampionata završili na četvrtoj poziciji, poručio je trener „Rudara“ Nedžad Žerić. Pored kvaliteta domaćeg tima, u obzir treba uzeti i to da se igra na vještačkoj podlozi, što je znalo da košta gostujuće ekipe koje se tome nisu prilagodile. Ipak, Žerić je uvjeren da ih očekuje izuzetna utakmica.

– Susrešće se dvije najmlađe ekipe u Prvenstvu, tako da očekujem zanimljiv fudbal sa puno trčanja, agresivnosti i energije. Vjerujemo u sebe, da možemo odigrati dobru utakmicu i ostvariti povoljan rezultat – rekao je Žerić.

Novajlija u „zeleno-crnom“ dresu, Benjamin Dizdarić, rekao je da poštuje „Željezničar“ i njihove ambicije, ali da „Rudar“ na gostovanje ide po nova tri boda.

– Znamo da oni žele da budu među prvih šest ekipa i da se bore za Ligu za prvaka. Tako da će utakmica biti teška. Ali mi jako radimo svake sedmice i sigurno ćemo dati 200% sebe da dođemo do tri boda – jasno je poručio Dizdarić.

Njegov saigrač Nemanja Marić uvjeren je u dobar rezultat ukoliko pruže nivo igre koji je viđen u dosadašnjem toku prvenstva.

– Mi trebamo nastaviti još dalje podizati svoju formu. Protivnika dobro poznajemo i daćemo sve od sebe da ih pobijedimo i donesemo nova tri boda u Prijedor – izjavio je Marić.

Što se tiče igračkog kadra, u „Rudaru“ nema igrača pod suspenzijom zbog kartona, a igrači koji su imali zdravstvenih problema ušli su u trenažni proces. Utamica 18. kola između „Rudar-Prijedora“ i „Željezničar Sport tima“ igra se u subotu, 16. marta, sa početkom u 14.30 časova.

Z.J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!