FK “Rudar Prijedor” se sa gostovanja u Banjoj Luci kod FK “Željezničar Sport Tima” vratio sa jednim bodom. U utakmici prvog kola Prve lige Republike Srpske nije bilo golova. Prilika je bilo na obje strane, ali mreže su ostale mirne. Od 44. minuta “Rudar” je imao i igrača više, budući da je Kršić igrao rukom i tako zaradio drugi žuti karton.

U nastavku susreta, prijedorska ekipa imala je još nekoliko dobrih prilika, ali mrežu “Željezničar Sport Tima” je tog dana čuvao izuzetno raspoloženi Nikola Ćetković. Odbranio je i jedanaesterac koji je u 82. minuti izveo Burazor. Na kraju, bodovi su podijeljeni.

Veliki broj prilika i nedostatak realizacije takođe su dio fudbala, smatra trener “Rudar Prijedora” Boris Savić, dodajući da je i sama utakmica bila specifična. Prvo kolo, specifičan teren, te mlada i agresivna protivnička ekipa.  Ipak, kaže da nije u potpunosti zadovoljan igrom koju je pokazala njegova ekipa u subotnjem meču.

– Bez obzira na desetak stvorenih šansi, nisam zadovoljan. Jer, to nije nivo igre koji smo stvorili i pokazali u pripremama. Još jednom ću ponoviti da je stvorena nerealna slika, da smo mi već praktično osvojili prvenstvo. To nije tako. Svi klubovi imaju dodatni motiv kad igraju protiv nas. Ponavljam, prvenstvo je martaon, igra se 30 kola. Liga je takva da će se gubiti dosta bodova, jer imamo 16 klubova – dodao je Savić.

Priliku za prvu pobjedu u šampionatu Srpske “Rudar Prijedor” će imati već u subotu, 15. avgusta, kad mu u goste dolazi ekipa “Sutjeske”.

K.V.