Ekipa „Rudar Prijedora“ ponovo je na okupu nakon zimske pauze. Dva treninga su već održana, čime su počele pripreme za proljetni dio sezone. Prvi dio biće obavljen u Prijedoru, gdje će se odigrati sedam prijateljskih utakmica, a nakon tog putuje se u Medulin, gdje će biti 13 dana i gdje će igrati kup sa nekoliko kvalitetnih ekipa, rekao je sportski direktor Saša Stević. On se osvrnuo i na stanje igračkog kadra, rekavši da je „Rudar“ napustilo šest igrača, i to Maksimović, Malbašić, Lezić, Hamzabegović, Mrkić i Arežina. Šikanjiću je istekla pozajmica iz „Borca, ali po svemu sudeći ostaće u Prijedoru, kaže Stević.

– Što se dolazaka tiče tu su, za sad, Rastoka i Gavranović, igrači iz naše škole koji su se vratili u „Rudar“.  To nam i jeste cilj, da u narednom periodu vratimo što više domaćih igrača. Što se pozicije golmana tiče, pregovori su u toku i do ponedjeljka ćemo vjerovatno znati ime novog čuvara mreže „Rudara“ – rekao je Stević.

Trener Igor Janković kaže da će pripreme iskoristiti da odigraju mečeve sa klubovima iz viših rangova, što će „Rudaru“ pomoći da sazrijeva kao ekipa. Što se igrača tiče, Janković kaže da će fokus biti na domaćim snagama, te da će i oni iz omladinskog pogona imati priliku da se izbore za mjesto u prvoj ekipi. – Generalno, u ovom periodu trebamo  se fokusirati na što kvalitetniji rad. Mi ne bježimo od prve pozicije, i dok postoji i teoretska šansa mi ćemo se truditi da sustignemo trenutnu razliku za prvoplasiranom ekipom šampionata. Ali mi u isto vrijeme pravimo ekipu za naredni period – rekao je Janković.Njegova ocjena je da se ne može o klubu suditi samo na osnovu šest mjeseci, već da je potrebno gledati na duge staze.

Sa pripremama je krenula i juniorska selekcija. Njihov trener Srđan Marjanović očekuje da će nastaviti sa dobrim partijama pruženim u prvom dijelu sezone. Fond igrača je sad optimalan, čak i ako će neki juniori zaigrati za prvi tim. – Ako neki zaigraju za seniorsku ekipu, mi nećemo biti nešto oštećeni. Imamo dovoljno igrača. Nastojaćemo da u narednom periodu među kadetima naći par igrača. Pa da vidimo hoćemo li moći na njih računati na ljeto, ili ćemo morati dovoditi igrače  – rekao je Marjanović.

Direktor kluba Boris Srdić rekao je da uprava nastavlja sa realizacijom postavljenih ciljeva, kako na sportskom, tako i na poslovnom , marketinškom i infrastrukturnom planu.

– Nastavljamo dalje na sređivanju stadiona, pomoćnog terena, te terena u Ljubiji i Suvog Prijedora. Projektna dokumentacija za postavljanje reflektora na gradskom stadionu je gotovo završena. Slijedi provođenje tenderske procedure za izbor izvođača radova – naveo je Srdić.

Ono na čemu će takođe biti fokus je vraćanje publike na stadion.

Z.J.

PrethodniPOZIV GRAĐANIMA DA UČESTVUJU U BOGOJAVLJENSKOJ LITIJI (video)
SlijedećiČASNI KRST PONOVO U RUKAMA DANIJELA DRLJAČE (video)