U narednom kolu Prve lige Republike Srpske očekuje nas derbi vrha tabele, u kojem će snage odmjeriti „Rudar Prijedor“ i „Leotar“.

„Rudar“ ide na gostovanje kod ekipe koja je iznenađujuće dobro otvorila Prvenstvo i došla do prve pozicije na tabeli, kaže šef Stručnog štaba prijedorskog tima Boris Savić.

– Pred nama je sigurno derbi Kola. Za nas je bitno da u utakmicu ulazimo sa dobrim raspoloženjem. Vezali smo dvije dobre utakmice nakon poraza u Zvorniku, i to protiv „Proletera“ u Kupu i „Tekstilca“ u Ligi. Trijumfovali smo bez primlјenog pogotka. U Trebinje idemo po pobjedu i tri boda – rekao je Savić.

Ono što nije dobro, napominje, je što protiv “Leotara” neće moći da računa na povrijeđenog Danilovića, kao ni na Jakupovića koji ima zdravstvenih problema, a van stroja je i Stjepanović. Ipak, klupa je dovolјno široka, sa dovolјnim brojem igrača koji mogu donijeti pobjedu, uvjeren je trener „Rudara“. Što se tiče igrača, stava su da se iz Trebinja vraćaju sa tri osvojena boda, kaže prvotimac Danilo Marmat.

– Putujemo na najudalјenije gostovanje. Oslablјeni smo za par igrača, ali to nas neće zaustaviti. Idemo na širok teren, jedan od najbolјih u Šampionatu. Mi imamo svoj cilј, a to je da se u Prijedor vratimo sa tri boda i da mirnije uđemo u nastavak Prvenstva – rekao je Marmat.

Slično misli i njegov klupski kolega Dragan Bilbija.

– Idemo na jako teško gostovanje, ali vjerujemo u sebe, svoj stil igre i pobjedu. Imamo kvalitetne igrače. Ko god da igra, može donijeti pobjedu  izjavio je Bilbija.

Derbi Sedmog kola igra se u subotu.

Z. J.