18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

„RUDAR“ PROTIV „RUDARA“

Najnovije vijesti

Juče su igrani mečevi osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Na Gradskom stadionu u Prijedoru sastali su se “Rudar-Prijedor“ i „Rudar Kakanj“. U regularnom toku utakmice nije bilo golova, pa se pristupilo izvođenju penala. Gosti iz Kaknja bili su bolјi ili su imali više sreće, pa su sa 5:4 riješili utakmicu u svoju korist. Trener prijedorske ekipe Igor Janković čestitao je protivniku, dodavši da je od drugog poluvremena u „Rudar-Prijedoru“ mogla da se osjeti nervoza.

– Možda zbog prevelike želјe za pobjedom. Fudbal se, ipak, igra za golove,ali mi nismo bili onakvi kakvi smo trebali biti u drugom dijelu. Bilo je neke brzopletosti kod zadnjeg pasa. Sve je to protivnik dobro iskoristio i došao do penala. Penali su uvijek lutrija – kaže Janković.

Pobjedom je zadovolјan Bećir Mehanović, trener „Rudar Kaknja“, naročito jer su u prvom poluvremenu ostali bez jednog igrača.

– Igrali smo protiv ekipe jake na lopti, koja je dobro fizički pripremlјena. Rano smo ostali sa igračem manje, ali nekako smo sačuvali gol. Bili smo u malo podređenoj ulozi, ali smo uspjeli proći dalјe – rekao je Mehanović.

Z.J.