U narednom kolu „Rudar Prijedor“  na svom terenu dočekuje ekipu „Zvijezde 09“, u susretu koji bi mogao značajno da utiče na konačni ishod šampionata, budući da obje ekipe pretenduju na prvu poziciju.

Od samog starta sezone računalo se da je tim iz Stanišića ekipa koja, pored „Rudara“, ima najozbilјnije šanse za plasman u Premijer ligu, poručio je šef stručnog štaba prijedorskog kluba ekipe, Boris Savić. Kako kaže, dobro ih pozanaje,  budući da je tamo radio kako trener, dodajući da je riječ o ozbilјnom klubu koji je doveo nekoliko kvalitetnih pojačanja.

– Posjeduju kvalitet u vidu velikog broja iskusnih premijerligaških igrača, ali koji su igrali na mnogo većem nivou nego što je Premijer liga. Sigurno nas očekuje jako teška i intenzivna utakmica. Vidjećemo i kakve nas vremenske prilike očekuju i kakav će biti teren. Biće ovo pravi test za nas i prilika da dobrom igrom, a onda i rezultatom, nastavim ka svom cilju i Premijer ligi  – naveo je Savić.

Sutrašnji meč je pravi derbi sa direktnim konkurentom za plasman u viši rang, i to je dodatni podstrek da se na terenu pruži maksimum, poručuju fudbaleri „Rudara“.

-Dobro smo trenirali ovih dana. Atmosfera u  timu je odlična, tako da je sve do nas. Mi se pitamo i vjerujem da će svaki od nas dati svoj maksimum, a onda ni rezultat neće izostati – rekao je Miloš Sadžak, jedan od prvotimaca prijedorske ekipe.

Nakon 17. kola „Rudar“ je prvi na tabeli sa 35 osvojenih bodova, tri više od drugoplasirane „Zvijede 09“.

Z.J.