U trećem kolu Prve lige Republike Srpske, “Rudar Prijedor“ ide na gostovanje kod FK “Zvijezda 09”.

„Rudar“ u Stanišiće kod Bijeljine odlazi u pobjedničkom raspoloženju, po nova tri boda, poručuje trener prijedorskog prvoligaša Boris Savić. Kako kaže, dobro poznaje „Zvijezdu 09“, koju je sa trenerske klupe predvodio prošle godine.

– Znamo da su nakon prvog kola i poraza od „Kozare“ doveli veliki broj novih igrača. Utakmicu dočekujemo maksimalno spremno, ali sa maksimalnim poštovanjem prema „Zvijezdi 09“. To je moj bivši klub, znam čovjeka koji to sve vodi. I znamo da oni imaju najviše ambicije. Tako se i mi postavljamo za subotnju utakmicu. Idemo tamo da se nadigravamo, po pobjedu i nova tri boda – poručuje Savić.

Biće ovo teška utakmica, dosta teža od prethodne dvije, tako da će se u susret sa „Zvijezdom 09“ morati ući mnogo ozbiljnije, smatra Slaven Stjepanović, igrač „Rudara“. On je napomenuo da dobro poznaje protivnički tim, u kome je i sam igrao, dodajući da se radi o kvalitetnoj ekipi sa dobrom upravom koja ima velike ambicije.

– Neće ta utakmica nešto puno da promijeni na samom početku Prvenstva, jer ima još dosta da se igra. Ali sigurno će da utiče na samopouzdanje onog ko bude pobijedio. Potrudićemo se da to budemo mi i da kući odemo sa tri boda, te da u što boljem raspoloženju dočekujemo sledeće utakmice – kaže Stjepanović.

Susret „Zvijezda 09“:„Rudar Prijedor“ odigraće se u subotu sa početkom u 17 časova. Sve utakmice Prve lige RS do daljnjeg se igraju bez prisustva publike, zbog epidemiološke situacije.

Z. J.