U jedanaestom kolu Prve lige Republike Srpske „Rudar Prijedor“ ide na gostovanje u Janju.

Ekipa „Podrinja“ možda jeste posljednja na tabeli, ali nikako nije protivnik za potcjenjivanje, smatra pomoćni trener „Rudara“ Marko Tešić.

– Poslije obaveza u Kupu BiH i Kupu RS i ritma subota-srijeda, uspjeli smo malo osvježiti ekipu. Protivnika dobro poznajemo i znamo da imaju nekoliko dobrih individualaca na koje treba obratiti pažnju. Učinićemo sve da se kući vratimo sa nova tri boda koja su nam neophodna u trci za prvaka – kaže Tešić.

Što se tiče igračkog kadra, svi su zdravi i na rapolaganju za subotnji meč, osim Bilbije koji ima obaveze u juniorskoj reprezentaciji. Oni koji će zaigrati u Janji, uvjereni su u pobjedu, a tako misli i prvotimac Marinko Rastoka.

– Moramo na terenu sprovesti ono što trener pred nas postavi. Nadam se ćemo uzeti tri boda, je u svakoj utakmici moramo ići na pobjedu ako mislimo nastavi gaziti prema Premijer ligi – rekao je Rastoka.

Podsjetimo da je „Rudar“ trenutno prvoplasirana ekipa Šampionata Republike Srpske, sa 21 osvojenim bodom, dok drugoplasirni „Leotar“ ima dva boda manje.

Z. J.