FK „Rudar Prijedor“ sa 2:0 slavio je protiv ekipe „Kozare“ u utakmici 12. kola Prve lige Republike Srpske. Od početka susreta „Rudar“ je bio dominantija ekipa, ali u prvom poluvremenu nije se moglo do gola. U nastavku susreta Prijedorčani nastavljaju s pritiskom, što je urodilo plodom u 57. minuti, kada je Matović savladao golmana Modića. Svega dvije minute kasnije Ivetić je bio najviši u skoku, nakon izvođenja kornera i pogađa za 2:0.

Bila je ovo zaslužena pobjeda, ekipa je stvorila dosta prilika i što je najvažnije, igrači ni u jednom trenutku nisu pokazivali nervozu, ocjena je šefa stručnog štaba „Rudara“, Borisa Savića.  

– Bila je ovo dobro odigrana utakmica. Ja sam i ranije govorio da je „Kozara“, kad je kompletna, jedna od najboljih ekipa u ligi koja je dobro vođena od kolege Žerića. Tako da možemo biti zadovoljni onim što smo pružili i to iz više razloga – rekao je Savić.

Svom bivšem klubu na pobjedi je čestitao trener „Kozare“, Nedžad Žerić.

– Igrali smo protiv najkvalitetnije ekipe u prvenstvu. To su pokazali i u ovoj, ali i u prethodnim utakmicama. „Rudar“ je bio bolji i zasluženo je pobijedio. U mojoj ekipi osjetio se deficit, jer od petog kola imamo probleme pošto ni na jednu utakmicu nismo izveli istih 11 igrača. I taj diskontinuitet se itekako osjetio – izjavio je Žerić.

Nakon ove pobjede „Rudar“ je i dalje prvi na tabeli, sa 27 osvojenih bodova i četiri boda prednosti nad drugoplasirnom „Slobodom“. U narednom kolu „Rudar“ gostuje kod dobojske „Sloge“.

Z.J.