15.8 C
Prijedor
Subota, 1 Aprila, 2023

RUKOMET: HOLANĐANKE BOLJE OD “MIRE” ZA 50 GOLOVA

Najnovije vijesti

Rukometašice prijedorske “Mire” poražene su u dva meča 3. kola Čelendž kupa u Kvintselu (Holandija) i svoj debi na evropskoj sceni okončale sa manjkom od 50 golova. Treći tim Holandije “Virto Quintus” u prvom susretu slavio je sa visokih 46:19. Na poluvremenu bilo je 22:11 za Holanđanke. U ovom susretu bolje od ostatka tima bile su Azra Bašanović sa devet i Šejla Kararić sa šest pogodaka. U listu strijelaca upisale su se Jelena i Dragana Mutić, Adrijana Damjanović i Duška Tintor. U drugom meču “Mira” je bila domaćin, a Holanđanke su slavile rezultatom 44:21 (21:11). Šejla Kararić je postigla šest, Azra Bašanović pet, a po četiri gola Dunja Kunovac i Adrijana Damjanović. U listu strijelaca upisale su se Nevena Lukač i Dragana Mutić. Holanđanke su u dvomeču pokazale da su puno kvalitetnija i iskusnija ekipa.

mira-prva

– Prva utakmica bila je navikavanje na novi teren, podlogu, način suđenja, koji se dosta razlikuje od našeg te na protivnika koji igra izuzetno brz rukomet koji u BiH nije toliko zastupljen. Iz svega toga nama nepoznatog napravili smo dosta tehničkih grešaka koje je protivnička ekipa znala iskoristiti brzim i efikasnim kontrama i polukontrama.

Druga utakmica bila je puno kvalitetnija, bez tehničkih grešaka s naše strane. Napad je puno bolje funkcionisao. Uprkos razultatu, smatram da smo predstavili naš klub, grad i državu u lijepo svjetlu. Igračice su odigrale istorijski meč na evrpskim takmičenjima i treba da budu ponosne što su, dobrim dugogodišnjim rezultatima u BiH, krunisale svoj rad i trud nastupom u Evropi. To zadovoljstvo i čast nemaju svi klubovi u BiH – izjavila je za naš portal trener Ljubica Ivetić.  

Rukometašice “Mire” okreću se Premijer ligi BiH, gdje žele osvojiti jedno od tri prva mjesta koje im omogućava učešće u rukometnoj Evropi.

KV

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!