U odgođenom meču Drugog kola Prve lige Republike Srpske za rukometaše, Omladinski rukometni klub “Borac” iz Banja Luke u Prijedoru je rezultatom 27:24 savladao domaći “Prijedor”. Gosti su bolje otvorili susret i nakon sedam minuta igre imali rezultat 4:1. Nakon tri izjednačenja Banjalučani su u finišu poluvremena ostvarili seriju od tri gola za rezultat poluvremena 13:10. Nakon četiri minuta igre u drugom poluvremenu, „Borac” je serijom od tri gola ostvario prednost od šest golova: 16:10. Prijedorčani su zatim konsolidovali redove i u 46,49. i 53. minuti primakli se na gol razlike. U finišu domaći su griješili u dodavanju lopte, pa  je krajnji rezultat bio 27: 24 za Banjalučane.

U timu “Prijedora” iskusni Mladen Blagojević je postigao devet, Milan Balaban osam, Sandro Popović tri, a Kristijan Kecman dva gola. U listu strijelaca upisali su se i Milan Miljuš i Milan Radaković. Još su igrali: Gopjko Topić, Stefan Đuričić, Stefan Stančić, Viktor Šerbula, Aljoša Cvijić, Borislav Knežević, Nemanja Vokić, Damjan Radaković, Luka Kovačević, Luka Kesar i Ognjen Rujević. Trener: Jovica Radaković.

Uz vjerne navijače, podršku rukometašima “Prijedora” pružile su i rukometašice “Mire”.

U četvrtak, 12. oktobra rukometaši “Prijedora” gostuju u Bijeljini. U povoljan rezultat ovog susreta i bolju igru rukometaša „Prijedora” u nastavku Prvenstva uvjeren je Nebojša Miljuš, službeni predstavnik kluba.

Rukometni klub “Prijedor” se, podsjetimo, sedam godina takmičio u Premijer ligi BiH. Trenutno je najmlađa ekipa šampionata Republike Srpske.

M.Bogun

PrethodniNOĆNI BANJALUČKI POLUMARATON: VUJIĆ PRVI, BUNIĆ DRUGI (FOTO)
SlijedećiUHAPŠENI DILERI PRIVEDENI U POLICIJSKU UPRAVU BANJALUKA