Rukometašice prijedorske “Mire”, na gostovanju u Jablanici rezultatatom 27:26 pobjedile su „fenjeraša“ Lige „Neretvu“.  U susretu  9. Kola Premijer lige BiH,  ohrabrene  domaćom pobjedom  od 31:25 nad ekipom „Dubice“, timom iz vrha šampionata, izabranice  Ljubice Ivetić ostvarile su prvu gostujuću pobjedu.

Prijedorčanke su na poluvremenu imale dva gola viška 14:12. Kobna za „Neretvu“ je bila kadetska reprezentativka BiH Duška Tintor koja  je postigla 15 golova. Tea  Sladaković i Una Pjević su postigle po tri, a po dva gola sestre Jelena i Dragana Mutić i Božana Ćutković. Marija  Gligorević je imala osam odbrana. Još su igrale Magdalena Pantoš, Dragica Gligorević, Anja Suvajac, Milica Ćorić, Ana Perišić i Milica Bilbija. “Mira” je imala 14, a “Neretva” šest minuta isključenja.

Tim “Mire”, u kojem šest djevojaka prvi put igra u ekipi želi nastaviti pobjednički niz i u narednim susretima i  demantovati  prognoze  o brodolomu „Mire“ ove sezone i povratku u Prvu ligu Srpske. Drugi tim „Mire“ juče je igrao protiv „Srbca“ i izborio rezultat 18:18. Osam golova postigla je Dragica Gligorević, pet Neira Karačić, četiri Šejla Ganić i gol Milica Bilbija.

M.Bogun

PrethodniODRŽAN KONCERT STUDENATA SOLO PJEVANJA (VIDEO)
SlijedećiKOŠARKA: 29 KOŠEVA SRĐANA STAKIĆA PROTIV ZVORNIČANA (VIDEO)