12.8 C
Prijedor
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

RUKOMETAŠICE „MIRE“ U POSLJEDNJIM SEKUNDAMA IZBORILE REMI

Najnovije vijesti

Rukometašice “Mire” večeras su na svom terenu, protiv “Lokomotive” iz Mostara igrale nerješeno 25:25. Gol vrijedan boda, nepunih 15. sekundi pred kraj meča postigla je Tea Sladaković.

Mostarke su mogle i do sva tri boda a nadomak pobjede bile su i  Prijedorčanke pa je remi i najpravedniji ishod ovog  meča.

Nakon početnog vođstva gošći uslijedila su tri izjednačenja. Serijom od 3 gola  tim “Mire” je u 15. minutu imao  gol viška (6:5). Nakon pet izjednačenja u 25. minutu rezultat je glasio 12:12. Mostarke serijom od tri gola ostvaruju rezultat poluvremena 15:12.

Nastavak je donio bolju igru mladog tima “Mire”, koji u 39. minutu, dolazi u vođstvo 18:17. Gošće se ne predaju i koriste greške “Mirinih” djevojaka te u 47. minutu imaju rezultat 22:19.

Prednost “Lokomotive” bila je do 58. minuta a izjednačila je Sanja Vukman.

U 60. minutu najefikasnija igračica tima iz Mostara Hena Serdarević je postigla gol za 25:24 a izjednačila je Sladakovićeva.

U timu “Mire” po šest golova postigle su Milica Došen,  Azra Bašanović i Dragana Mutić. Tea Sladaković je gol gošći pogodila pet puta a u listu strijelaca su se upisale Sanja Vukman i Dragana Dojčinović.

Golman “Mire” Darjana Vukliš uknjižila je devet odbrana, dva sedmerca a Marija Gligorević je imala četiri odbrane.

U sastavu “Mire” bile su: Jelena Mutić, Duška Tintor, Anja Suvajac, Milica Ćorić, Una Pjević, Dragica Gligorević, Milica Veselinović i Magdalena Pantoš.

Od 8 dosuđenih sedmeraca Prijedorčanke su promašile 3 dok su od 5 gošće realizovale 3 sedmerca.

Za “Lokomotivu” 15 golova postigla je Hena Serdarević, pet Sandina Palikuća, dva Dženita Tanović,  a po gol: Nejla Kajan, Melisa Lerić i Adna Orahovac. Nejra  Žustra, imala je 7 odbrana, dva sedmerca dok je Admira Lerić imala 9 odbrana (jedan sedmerac).

Izabranice Ljubice Ivetić sa 31. bodom su drugi tim lige dok  je “Lokomotiva” sa  4 boda pri dnu tabele.

Više fotografija sa ovog susreta možete pogledati OVDJE!!!

M.Bogun

foto:Giga