Timovi  ruske vojske za dezinfekciju danas su dezinfikovali bolničke kapacitete u Prijedoru. Riječ je o sistematičnoj dezinfekciji prostora  prizemlja, polikliničkog dijela, liftova, holova na svakom spratu, odjeljenja za dnevnu onkološku terapiju u glavnoj zgradi.

U potpunosti je dezinfikovana i zgrada bivše Psihijatrije namijenjena liječenju u izolaciji. Dr Mirko Sovilj, v.d. direktora JZU bolnice „Dr Mladen Stojanović“ kaže da je pomoć ruskih stručnjaka značajna. Radi se o velikom doprinosu radu bolnice i sigurnosti pacijenata. Ova dezinfekcija je mnogo  sistematičnija.

– Dezinfekcija koju provodi ovaj tim je mnogo detaljnija. Dakle dezinfikuje se sva oprema koja se nalazi u ambukantama, svi prostori su pod određenim pritiskom izloženi dezinficijensu tako da moram priznati da je ovo sistematičnija i detaljnija dezinfekcija- kaže dr Sovilj. Mnogo im to znači. Zbog rada bolnice, ali sigurnosti pacijenata, mada su ovaj prostor dezinfikovali i prije i u vrijeme pandemije.

Dobili su i  korisne sugestije od stručnog tima iz Ruske Federacije , sastavljenog  od ljekara, specijalista epidemiologa, infektologa i anesteziologa koji je  u subotu posjetio bolnicu. Jednu od sugestija, mjerenje tjelesne temperature osim za pacijente već i zaposlene primjenjuju od juče, kao i onu da ljekari prilikom konsultativih pregleda u prelasku s odjela na odjel koriste drugu uniformu. Ruski stručnjaci dali su punu podršku načinu organizacije i  rada bolnice u postojećim okolnostima.

M.Z.

PrethodniNOVI ZAKLJUČCI GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
SlijedećiNOVI SLUČAJEVI ZARAZE Kod još pet osoba u RS potvrđen virus korona

2 COMMENTS

  1. Magistar i doktor med. a večni v. d. direktor Bolnice Prijedor g. Mirko Sovilj je napokon dočekao Ruse da mu malo očiste bolnicu i izvrše dezinfekciju. O tome se evo i javno pohvalio a gdje drugje nego u Đakovićevom listu Kozarski vjesnik. Međutim magistar med. Sovilj ne upotrebljava službeni međunaroni izraz za korona virus pa tako i kaže za medije, kao da je neki seljak koji je sišao sa brda pa došao u Puharsku. On u javnosti govori o “korona virusu koji se inače za sve viruse upotrebljava kao zajednički naziv. Pravilno je “korona virus kovid 19” bar od lekara da čujem ako ne mogu od komšije.