RUSKI STRUČNJACI DEZINFIKOVALI BOLNIČKE KAPACITETE (video)

Timovi  ruske vojske za dezinfekciju danas su dezinfikovali bolničke kapacitete u Prijedoru. Riječ je o sistematičnoj dezinfekciji prostora  prizemlja, polikliničkog dijela, liftova, holova na svakom spratu, odjeljenja za dnevnu onkološku terapiju u glavnoj zgradi.

U potpunosti je dezinfikovana i zgrada bivše Psihijatrije namijenjena liječenju u izolaciji. Dr Mirko Sovilj, v.d. direktora JZU bolnice „Dr Mladen Stojanović“ kaže da je pomoć ruskih stručnjaka značajna. Radi se o velikom doprinosu radu bolnice i sigurnosti pacijenata. Ova dezinfekcija je mnogo  sistematičnija.

– Dezinfekcija koju provodi ovaj tim je mnogo detaljnija. Dakle dezinfikuje se sva oprema koja se nalazi u ambukantama, svi prostori su pod određenim pritiskom izloženi dezinficijensu tako da moram priznati da je ovo sistematičnija i detaljnija dezinfekcija- kaže dr Sovilj. Mnogo im to znači. Zbog rada bolnice, ali sigurnosti pacijenata, mada su ovaj prostor dezinfikovali i prije i u vrijeme pandemije.

Dobili su i  korisne sugestije od stručnog tima iz Ruske Federacije , sastavljenog  od ljekara, specijalista epidemiologa, infektologa i anesteziologa koji je  u subotu posjetio bolnicu. Jednu od sugestija, mjerenje tjelesne temperature osim za pacijente već i zaposlene primjenjuju od juče, kao i onu da ljekari prilikom konsultativih pregleda u prelasku s odjela na odjel koriste drugu uniformu. Ruski stručnjaci dali su punu podršku načinu organizacije i  rada bolnice u postojećim okolnostima.

M.Z.

2 Comments

  1. dušan

    14. Aprila 2020. at 22:43

    Magistar i doktor med. a večni v. d. direktor Bolnice Prijedor g. Mirko Sovilj je napokon dočekao Ruse da mu malo očiste bolnicu i izvrše dezinfekciju. O tome se evo i javno pohvalio a gdje drugje nego u Đakovićevom listu Kozarski vjesnik. Međutim magistar med. Sovilj ne upotrebljava službeni međunaroni izraz za korona virus pa tako i kaže za medije, kao da je neki seljak koji je sišao sa brda pa došao u Puharsku. On u javnosti govori o “korona virusu koji se inače za sve viruse upotrebljava kao zajednički naziv. Pravilno je “korona virus kovid 19” bar od lekara da čujem ako ne mogu od komšije.

  2. Dubravka

    15. Aprila 2020. at 8:19

    A samo smo tebe cekali da se oglasis, dobro je da ti sve znas! Besposlen si i zao, lijeci se

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!