5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

ŠA likovna kolonija (video)

Najnovije vijesti

Likovna kolonija, u okviru ŠA Festa, završava danas, a nastali radovi će biti izloženi na ŠA ulici 7 u Addiko Art kutku.
ŠA likovna  kolonija otvorena je u petak, a proteklih dana umjetnici su stvarali djela koja predstavljaju uvertiru za sadržaje koji slijede u okviru ŠA Festa kao znak sjećanja na Dalibora Popovića Mikšu – frontmena grupe “Tatu“ i akademskog slikara. Učesnici ŠA kolonije su Mikšine kolege sa klase koji su došli da podrže ovu ŠA priču. Jedna od njih je Nikolina Peslać iz Banjaluke koja  je prvi put na koloniji u Prijedoru, ali je ,kako kaže, ovdje došla srcem.

-Stalo mi je, kao i svim mojim drugarima, da ovo u Prijedoru postane tradicija, da se Mikšino ime čuje, da dugo odzvanja, tako da ću dati svoj doprinos kad me god pozovu – kaže  Peslaćeva
Posebni gosti ŠA likovne kolonije su vajar Bojan Mikulić i slikarka Dragana Krecelj. Umjetnici koji žive u inostranstu i nisu mogli da dođu, poslaće svoje radove koji će takođe biti izloženi na bogatoj ŠA ulici. Nakon ovoga slijede dvije festivalske noći 9. i 10. avgusta u Ljetnoj bašti Prijedor kada će nastupiti velika imena regionalne muzičke scene. Portparol  ŠA Festa, Nataša Kuridža, poziva sve zainteresovane da budu dio ovog festivala.

– Možemo samo pozvati sve vaše čitaoce da budu na ŠA ulici 7. i 8. avgusta i naravno na ŠA festu 9. i 10. avgusta –rekla je Nataša KuridžaOvaj bogat kulturno-umjetnički program  dio je Prijedorskog ljeta kulture.

V.G.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!