Premijer Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Vidovdan – krsnu slavu Vojske Republike Srpske /VRS/, te istakao da je briga o borcima koji su odbranili Republiku Srpsku i slobodu srpskog naroda i njihovim porodicama bila i uvijek će biti među glavnim prioritetima u radu Vlade Republike Srpske i njenih institucija.

Višković je krsnu slavu VRS čestitao komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Miloradu Krajšumoviću, oficirima, podoficirima, vojnicima ovog puka, kao i svim nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

On je naveo da se, kada se obilježava Vidovdan, jedan od najvećih i najsvetijih praznika srpskog naroda, građani Srpske sa ponosom sjećaju herojskog puta Vojske Republike Srpske i sa zahvalnošću i poštovanjem čuvaju uspomenu na sve borce, koji su položili živote u odbrani slobode.

“Uvjeren da ćete, kao i do sada, nastaviti da čuvate i njegujete tradiciju Vojske Republike Srpske, želim vam srećnu krsnu slavu i još mnogo ličnih i profesionalnih uspjeha#, naveo je Višković u čestitki.

Višković je krsnu slavu VRS čestitao u svoje i u ime Vlade Republike Srpske. Vidovdan, krsna slava VRS i 3. pješadijskog /Republika Srpska/ puka, biće obilježen sutra u porti manastira Svete Trojice u Sasama.

VRS je sačuvala u ratu teritoriju Srpske i zaštitila narod boreći se istovremeno protiv snaga muslimansko-hrvatske koalicije i NATO-a, čija je avijacija u nekoliko navrata vršila agresiju na Republiku Srpsku i linije fronta koje su držali Srbi.

VRS je postojala je od 12. maja 1992. do 1. januara 2006, nakon čega je ušla u sastav Oružanih snaga BiH. Vojno nasljeđe i identitet Vojske Republike Srpske njeguje Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk.

SRNA

PrethodniVIDOVDAN – SINONIM ZA VELIKA STRADANJA, ALI I POBJEDE
SlijedećiU RS PO DVIJE PREMINULE I ZARAŽENE OSOBE