Sa završne tribine socijalista na Urijama (video)

– Predizborna tribina na Urijama je naše završno obraćanje našim članovima i simpatizerima pred izbore – izjavio je večeras predsjednik prijedorskih socijalista i kandidat za Predstavnički dom BiH Ranko Kolar, koji smatra da će Socijalistička partija, kako u cjelini, tako i u Izbornoj jedinici 1, ojačati svoje parlamentarne pozicije.

– Ljudi su prepoznali Socijalističku partiju kao umjerenu partiju, partiju koja je najbliža čovjeku, najbliža slobodi i istini. Mi smo uvijek radili za dobro naroda i tako ćemo, još jače i snažnije, nastaviti, ali uz podršku naroda, kako bi se naš glas snažnije čuo u Narodnoj skupštini RS – naveo je Kolar i naglasio da ništa manje ambicije namaju ni kad je u pitanju Parlamentarna skupština BiH.

– Očekujemo da ćemo, nakon 12 godina, ući i u parlament BiH kao reprezentativna partija koja će istrajavati na realizaciji zacrtanih ciljeva, ali i na sloganu „Sigurno i slobodno – da Srpska živi i radi“ – kaže Kolar.

Sličan optimizam, osokoljen velikim prisustvom građana na njihovim tribinama, ponudio je i Milenko Puzigaća, kandidat Socijalističke partije za Narodnu skupštinu RS u Izbornoj jedinici 1.

– Zaista smo zadovoljni kako je ovih mjesec dana protekla kampanja socijalista u Izbornoj jedinici 1. Vidjeli smo da je iz tribine u tribinu bilo sve više građana, sve više naroda koji su dolazili da vidi i čuju šta to mi ima da im poručimo i šta je to za što ćemo se zalagati – pojasnio je Puzigaća.

Sa večerašnje tribine Socijalističke partije na Urijama odaslana je poruka da je ovo pravi trenutak da socijalisti u Izbornoj jedinici 1 dobiju svog poslanika u Narodnoj skupštini, gdje će se, kako su naglasili, zalagati za sve ono što običnog čovjeka i građanina čini sretnim i zadovoljnim.

R. Rečević

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!