5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

SABORCI PODIGLI SPOMENIK DUŠANU STOJANOVIĆU

Najnovije vijesti

Borci iz Rakelića podigli su spomenik Dušanu Stojanoviću, borcu Vojske Republike Srpske koji je preminuo 2015. godine. Kole, kako su Dušana zvali, bio je pravi prijatelј i još bolјi borac, kažu oni koji su, rame uz rame s njim, stajali na braniku otadžbine. Spomenik koji su mu podigli, znak je zahvalnosti, kaže Božo Vujičić, predsjednik Mjesne boračke organizacije Rakelići.

– To je bio borac koji nikad nije odustajao i nikad nije zakasnio. Bio je uzoran vojnik, o njemu mogu reći sve najbolјe. Hvala svima koji su pomogli ovu akciju, jer je ovo jedno veliko hvala našem Koli – poručio je Vujičić.

Revnosan vojnik koji je izvršavao sve svoje zadatke, tako se Stojanovića sjeća ratni komandant 4. batalјona 43. prijedorske motorizovane brigade Borislav Bojić. On je izrazio zahvalnost  svima koji su pomogli da se podigne spomenik Stojanoviću, prije svega njegovim saborcima, ali i Boračkoj organizaciji grada Prijedora, gradskom Odjelјenju za boračko-invalidsku zaštitu i Udruženju penzionera grada Prijedora.

– Hvala svima koji su svojim prilozima pomogli da se odužimo borcu prve kategorije, koji, praktično, nije imao porodicu. Za svaku pohvalu je odnos lјudi koji su, zajedno sa Dušanom, bili u Odbrambeno-otadžbinskom ratu – rekao je Bojić.

On je dodao da je na ponos svima to što je jedinica iz ovog kraja pokazala da je bila u stanju da brani srpski narod, a najveća njena veličina je odbrana područja na kojem danas živimo. Na Veliku Gospojinu je služen parastos, položeni su i vijenci na spomenik  poginulim borcima Vojske Republike Srpske iz Rakelića. Zdravko Torbica, koordinator Gradske boračke organizacije za Rakeliće, Busnove, Tomašicu i Gomjenicu, napomenuo je da je sjećanje na poginule borce obaveza svih, jer su oni dali najviše za Republiku Srpsku.

– Mi, borci, dok god smo živi, dolazićemo i pominjati svoje poginule saborce. I po drugim mjestima se vidi kakav je odziv na parastose, ali dok god je ijednog borca, sjećanje na naše saborce neće nestati – rekao je Torbica.

Iz Mjesne boračke organizacije kažu da će nastojati, u narednom periodu, da prošire svoje aktivnosti kako bi, koliko god mogu, pomogli saborcima kojima je to potrebno.

Z.J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!