8.8 C
Prijedor
Petak, 24 Marta, 2023

ŠAH NA OTVORENOM ISPRED RUDARSKOG FAKULTETA

Najnovije vijesti

Prijedor je dobio mjesto na kojem građani mogu da igraju šah na otvorenom, a sve zahvaljujući studentima Rudarskog fakulteta i Visoke medicinske škole. Na ideju su došli tako što su vidjeli da gradu nedostaje šah na otvoreno, kaže predsjednik Saveza studenata Rudarskog fakulteta Srđan Šobot. Kao neformalna grupa građana, osmislili su projekat, koji je podržala Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

– Odlučili smo da, kao neformalna grupa, apliciramo za sredstva koja je davao IOM. Da pokrenemo ovu priču, jer grad nema nijedan šah na otvorenom – rekao je Šobot.  Čast da povuče prvi potez imao je gradonačelnik Milenko Đaković, koji je pohvalio inicijativu studenata. – Ovo je aktivnost gdje se udružila omladina Prijedora i Međunarodna organizacija za migracije koja im je pomogla da se napravi ova šahovska garnitura na otvorenom. Ovo je vrlo interesantno, na lijepom je mjestu i vjerujem da će mnogi mladi, ali i penzioneri, ovdje igrati šah – poručio je Đaković.

Dekan Rudarskog fakulteta, u čijem se krugu nalazi ova tabla, Vladimir Malbašić, rekao je da je ovo način da se ova ustanova dodatno uveže u društveni život grada. Nakon zvaničnog otvaranja uslijedio je šahovski turnir na kojem su snage odmjerili studenti. Šah na otvorenom biće dostupan svim građanima svakog dana u periodu između 08.00 i 17.00 časova.

 

Z.J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!