U organizaciji Šah kluba “Rudar” Prijedor, u Jutrogošti, uz učešće  oko 30 takmičara, održan je Treći šahovski turnir posvećen Danu Republike Srpske.

Pobjednik turnira je velemajstor Milan Vukić sa sedam poena. Na drugom mjestu je Ranko Juić. Od trećeg do šestog mjesta, sa po pet bodova, plasirali su se Vlado Narančić, Slobodan Đukić, Mlađo Kralj i Radomir Kondić. U ženskoj konkurenciji najuspješnija, sa četiri poena, je Maja Kovrlija, dok je Branka Gajić osvojila tri i po poena. Po tri poena osvojile su Jovana Kušljević, Maja Zekanović i Anja Kovrlija. Kod kadeta, po tri i po poena osvojili su Filip Šikman i Aleksandar Gajić, dok je Luka Vuković osvojio tri poena. Po dva i po poena osvojili su Đorđe Petković, Lazar i Nikolina Čelica i Petar Vukić. Najmlađa učesnica bila je sedmogodišnja Emilija Gajić sa dva osvojena poena.

Kod spomen obilježja za 24 poginula borca Jutrogošte,  položen je vijenac, zapaljene svijeće i odata dužna pošta za 98 poginulih boraca NOR-a ovog sela. Uz gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića organizaciju turnira u Jutrogošti pomogla je i Boračka organizacija Prijedor.

Zadovoljni učesnici obećali su dolazak i na naredni turnir koji bi trebao prerasti u tradiciju. Ovo je jedna od rijetkih manifestacija kojom sportisti obilježavaju Dan Republike Srpske. Za učesnike turnira i brojne goste domaćin je obezbjedio prevoz i druženje uz ručak.

M.Bogun

 

 

 

 

PrethodniDAN REPUBLIKE SRPSKE – DAN PONOSA SRPSKOG NARODA
SlijedećiMLADI SNSD-a PROSLAVILI ROĐENDAN REPUBLIKE SRPSKE