Dalibor Popović Mikša, frontmen prijedorskog benda ”Tattoo”, sahranjen je danas na prijedorskom groblju Pašinac. Popović je iznenada preminuo u petak, u Beogradu, od posljedica srčanog udara. Iza sebe je ostavio suprugu i trogodišnju kćerku.

Brojni Prijedorčani oprostili su se od Mikše sinoć, na komemorativnom skupu u Galeriji 96, upisali su se u knjigu žalosti i pogledali njegove slike koje su bile izložene u prostoru Galerije.

Zoran Baroš, direktor prijedorskog Pozorišta, pročitao je oproštajno pismo koje su svom prerano preminulom drugu napisali njegovi prijatelji i članovi grupe “Tatoo”.

“Ne želimo jedan takav ispunjen život pretvoriti u jednu noć i jedan takav istinski rokenrol pretvoriti u uštogljeni oproštaj, već ćemo i dalje uvijek iznova započinjati priču koju smo, svako na svoj način, sa tobom imali”, napisali su Mikšini drugovi.
Nebojša Gačić, osnivač grupe “Tattoo”, rekao je novinarima da je za njega bila privilegija imati Mikšu za najboljeg prijatelja.

“Mi, koji smo ostali neutješni, nakon ovog velikog gubitka, nastojaćemo da ta naša muzika živi. Iza nas je ogroman broj koncerata u 20 godina postojanja i to sa jako velikim uspjehom. Nikada nismo bili poraženi, već uvijek najbolji”, rekao je Gačić.

Telegram saučešća porodici Popović uputio je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

“Vaš Mikša je, kao miljenik muza lijepih umjetnosti, vjerovatno jedan od onih naših sugrađana po kojima Prijedor i slovi za grad umjetnika”, navodi se u telegramu saučešća gradonačelnika Đakovića koji je pročitan na komemoraciji.

Mikša je rođen u Zagrebu 1980. godine. Svirao je gitaru i saksofon, a bavio se i slikarstvom. Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Banjaluci u klasi profesora Radomira Kneževića.

Tihomir Ilijašević, direktor Galerije 96, rekao je da se prije petnaestak dana sastao sa Mikšom u Beogradu. Dogovarali su detalje u vezi sa njegovom izložbom koja je trebalo da bude održana 29. decembra.   “Taj dogovor još uvijek stoji, izložba će biti organizovana, ostale su nam njegove slike i njegova muzika da ga se sjećamo”, dodao je Ilijašević.

Bend “Tattoo”, čiji je bio frontmen, Mikša je osnovao 1995. godine u Prijedoru. Pobijedili su na “Zaječarskoj gitarijadi” 1997. godine i na festivalu klupskih bendova “Battle of the bands” 2009. godine u Beogradu. Mikša nije dočekao spot i promociju novog albuma grupe “Tattoo” pod nazivom “U nebogled”, koji je rađen u muzičkoj produkciji Radio-televizije Republike Srpske.

M.Stegić

PrethodniRUŽIČASTI OKTOBAR, MJESEC BORBE PROTIV KARCINOMA DOJKE (VIDEO)
SlijedećiRUKOMET: “KOZARA MP” – “PRIJEDOR” 43:25 (22:12)