Zamjenik gradonačelnika Prijedora Drago Tadić sahranjen je danas na groblju Pašinac. Posljednji put od njega su se oprostili porodica, prijatelji, saradnici i stranačka kolege.

Na komemorativnom skupu u Pozorištu Prijedor posljednji pozdrav mu je uputio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je u Tadiću vidio izuzetnog saradnika i prijatelja.

-Bio je tih i nenametljiv čovjek, jedino bučno u njegovom životu je to što nas je ovako napustio. Pamtiću ga kao dobrog čovjeka koji je volio Prijedor i Republiku Srpsku – poručio je Dodik.

Od svog zamjenika oprostio se i gradonačelnik Milenko Đaković, koji je naglasio da je ovo nenadoknadiv gubitak za Prijedor.

– Ovo je nenadoknadiv gubitak, prije svega jer je Drago bio vijesnik razuma i istine. Čovjek koji je cijeli svoj život založio u borbu za prava građana. Danas smo se oprostili od njega, ali njegov duh živjeće uvijek s nama – rekao je Đaković, dodavši da će se nastaviti sa realizacijom ideja koje su njih dvojica osmislili.

Komemoraciji su prisustvovali brojni predstavnici političkog i društvenog života Prijedora i Republike Srpske.  Drago Tadić umro je  u 59. godini života. Iza njega su ostali supruga i troje djece.

https://youtu.be/lKklmS5woWc

Z. J.

foto: Giga

PrethodniSUTRA HUMANITARNA IZLOŽBA UČENIKA GIMNAZIJE
SlijedećiGODIŠNJI KONCERT MUZIČKE ŠKOLE „SAVO BALABAN“