U prisustvu porodice, brojnih kolega i prijatelja danas je u Prijedoru    održana komemoracija povodom smrti Milana Malbašića. Sahranjen je na prijedorskom groblju Pašinac. Pored poslova organizacije i razvoja rudarske proizvodnje, Malbašić je obavljao i poslove predsjednika Skupštine opštine Prijedor i pomoćnika Saveznog Ministra za privredu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, Savezne Republike Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, a krajem 1997. godine je penzionisan.

Bio je diplomirani inženjer rudarstva, radno angažovan od 1955. godine kao rudarski tehničar, a od 1960. godine na poslovima rudarskog nadzornika, upravnika pogona „Brdo“, glavnog inženjera za proizvodnju, direktora Sektora za razvoj, tehničkog direktora i generalnog direktora RŽR „Ljubija“. U toku radne karijere bio je predsjednik Skupštine Univerziteta Banja Luka, član Skupština privrednih komora BiH, SFRJ, i član i jedno vrijeme predsjednik Udruženja Željezara Jugoslavije.

Tokom rada aktivno je učestvovao i dao lični doprinos u rekonstrukcijama i proširenjima kapaciteta proizvodnje željezne rude u preduzeću RŽR „Ljubija“ i izgradnje objekata u Prijedoru. Neki od najznačajnijih su izgradnja i puštanje u rad rudnika Tomašica i Omarska, izgradnja gradske bolnice u Prijedoru, izgradnja i formiranje nekoliko prijedorskih pridruženih preduzeća u Ljubiji i Prijedoru. Dobitnik je Plakete za 100. godina RŽR „Ljubija“ i ordena rada sa srebrnim zracima.

Malbašić je preminuo u subotu u 85. godini života.

KV

PrethodniSAOPŠTENJE U IME NOVE SKUPŠTINSKE VEĆINE
SlijedećiNEPROPISNO PARKIRANJE GORUĆI PROBLEM (video)