Juče je, u 83. godini, preminuo Ostoja Kesar, dugogodišnji novinar i odgovorni urednik lista “Kozarski vjesnik”. Kesar je sahranjen danas na groblju Pašinac. Ostaće zapamćen kao svjedok i hroničar jednog vremena, starija generacija prijedorskih novinara pamti ga kao mentora i učitelja uvijek spremnog da pomogne, a porodica kao brižnog oca.

Ostoja Kesar rođen je u Marinima 1935. godine i kao dijete prošao je golgotu srpskog naroda Kozare. Po završetku rata krenuo je na školovanje, stekao diplomu učitelja i prvo radno mjesto u osnovnoj školi u Ahmetovcima.

Nastavlja sa stručnim usavršavanjem, prelazi u Ekonomsku školu kao profesor stenografije i počinje se baviti žurnalistikom. Sa pokojnim Brankom Trkuljom jedan je od osnivača i novinara lista „Naš glas“, koji šezdesetih godina izlazi u Prijedoru.

Istovremeno radi kao dopisnik listova “Riječ naroda“ iz Požarevca i  beogradske „Politike“. Jedno vrijeme radi u Sekretarijatu Saveznog izvršnog vijeća u Beogradu, ali se ipak vraća obrazovanju i novinarstvu.

Kao profesor radio je u Gradištu, a početkom sedamdesetih godina vraća se u Prijedor. Novinarsko iskustvo dugogodišnjeg dopisnika, 1976. godine, dovodi ga na funkciju  odgovornog urednika tek osnovanog lista „Kozarski vjesnik“, koju obavlja u dva mandata, a nakon toga radi kao novinar u redakciji, sve do penzionisanja, sredinom 1999. godine.

KV

PrethodniAPEL IZ UDRUŽENJA POTROŠAČA :“ČITAJTE  DEKLARACIJE!“ (VIDEO)
SlijedećiSJEDEĆA ODBOJKA: “KOZARA” U FINALU KUPA RS