Na mjesnom groblju Malinovići u Gornjoj Ilovi kod Prnjavora danas je sahranjen protojerej stavrofor Ranko Maletić. Veliki broj Prijedorčana u Crkvi Svete Trojice u Prijedoru oprostio se od ovog prijedorskog sveštenika. Opijelo Maletiću služio je episkop banjalučki Jefrem uz sasluženje velikog broja sveštenika. Najveći dio svog svešteničkog staža Maletić je proveo kao starješina Crkve Svete Trojice u Prijedoru. Tokom višedecenijske svešteničke službe, odlikovan je brojnim priznanjima. Između ostalog, 2018. godine na Dan grada Prijedora dodijeljena mu je Nagrada Grada. Našeg protu Ranka pamtićemo kao sveštenika i čovjeka koji je obnovio rad prijedorskog Kola srpskih sestara i bio desna ruka u svim akcijama, rekla je Jadranka Mijić, predsjednica ove humanitarne organizacije.

– O njemu se može samo reći da je bio čovjek od autoriteta, dostojanstven, pošten i vjeran, zbog čega svi možemo biti ponosni na njega – rekla je ona.

Ranko Maletić rođen je 1951. godine u Prnjavoru, a 48 godina je službovao u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, od čega u Prijedoru 32 godine.

P. Š.

PrethodniPRIJAVITI SUGRAĐANE KOJI KRŠE NAREDBE ŠTABA U BORBI PROTIV VIRUSA
SlijedećiU BOLNICI STROGA KONTROLA UPUTNICA (video)