Na pojedinim prijedorskim ulicama primjetna je krađa poklopaca i slivnika za šahtove. Milka Grbić, rukovodilac RJ „Javna higijena“ preduzeća „Komunalne usluge“, izjavila je da se krađe poklopaca šahtova najčešće dešavaju u dijelovima grada gdje je slabija ulična rasvjeta i manje odvijanje saobraćaja.

Milka Grbić, rukovodilac RJ „Javna higijena“ preduzeća „Komunalne usluge“

– To su pretežno Pećani, ulica Srpskih velikana, naselja van grada kao što su Urije. Duži niz godina osjeti se krađa slivnika, međutim i toj krađi se jedno vrijeme stalo u kraj. U posljednje tri godine toga je manje, ima slučajeva, a o tome nas obavijeste građani i riješimo taj problem – dodala je Grbićeva.

Obično oni završe na otpadima i kod otkupljivača željeza.  Krađa poklopaca od šahtova je veoma opasna, jer otvorena rupa koja vodi u kanalizacioni tunel nekog može koštati života.

Kada je riječ o ručnom održavanju slivnika, Grbićeva je navela da u gradu na javnim površinama ima oko 450 slivnika, a mjesečno radnici “Javne higijene” očiste oko 30 do 40 slivnika. To pretežno rade subotom u ranim jutarnjim časovima, kada je manja koncentracija vozila.

Određen broj slivnika je zbog dotrajalosti i slijeganja zemlje u jako lošem stanju, kao što je slučaj u dijelu ulice Vožda Karađorđa, ulice Muharema Suljanovića, zatim u dijelu ulice kod Medicine rada i ulice Save Kovačevića. Kada su veće padavine, ti dijelovi grada su problematični za vozače, pješake, ali i radnike  “Javne higijene”.

M.Stegić

foto: Arhiva

PrethodniSVE VIŠE KLIJENATA CISO CENTRA (VIDEO)
SlijedećiIZVOZ PILEĆEG MESA U EU ŠANSA ZA PRIJEDORSKU POLJOPRIVREDU (VIDEO)