13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Marta, 2023

SAMO JEDNO KUVANO JAJE REGULIŠE ŠEĆER U KRVI

Najnovije vijesti

Stručnjaci širom sveta tvrde da je domaći recept na bazi kuvanog jajeta  izuzetno efikasan i koristan saveznik u borbi protiv povišenog šećera u krvi. I smanjuje nivo šećera veoma brzo.

Dijabetes- veoma čest zdravtsveni problem koji utiče na ljude širom svijeta. Do dijabetesa dolazi kada pankreas prestaje s proizvodnjom insulina ili kada organizam nije u stanju da pravilno koristi insulin kojim raspolaže.

Uobičajeni simptomi dijabetesa su: učestalo noćno mokrenje, osjećaj žeđi, brz gubitak težine, posekotine ili rane koje sporo zarastaju, zamagljen vid, umor.

Sve to dovodi do ozbiljnijih zdravstvenih problema kao što su: loš vid, sljepilo, oštećenje nerava, bolesti bubrega, bolesti srca, i kod muškaraca, erektilne disfunkcije.

Napomena: kada se koristi ovaj lijek treba biti oprezan šta se konzumira od ostale hrane i da se obavezno uklone namirnice koje povećavaju nivo šećera u krvi. Od sastojaka su potrebne samo dvije, svima dostupne, komponente: kuvano jaje i sirće.

Recept: skuvati jaje uveče i oguliti ga a potom viljuškom napraviti nekoliko rupica na njemu. Staviti ga u posudu i preliti sirćetom. Ostaviti ga tako da prenoći. Ujutro, jede se samo jaje, ne i ostatak sirćeta koji nije upijen.

U toku jela popiti čašu mlake vode u koju se prethodno doda kašika širćeta. Poznato je da su jaja veoma hranljiva i da su odličan izvor proteina. Ovakav doručak će smanjiti apetit i doprinjeće osećaju energičnosti.

Ovaj domaći lijek definitivno vrijedi probati! Vrlo je jednostavan i lako se pravi. A najbolje je što je bezbjedan i vrlo efikasan.

Webtribune.rs

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!