SANACIJA NAKON POPLAVA I KLIZIŠTA (VIDEO)

Nakon poplava koje su, tokom marta, zaplavile 100 prijedorskih domaćinstava i aktivirale 13 klizišta na području prigradskih naselja, slijedi sanacija štete. Prva su na redu najugroženija područja.

Vlaga oko zaplavljenih kuća, oštećeni putevi i klizištima ugrožena domaćinstva – prizor je koji je ostao nakon padavina i obilnog topljenja snijega. Na dvije lokacije, klizišta su ugrozila domaćinstva. U zaseoku Balte, riječ je o domaćinstvu šestočlane porodice Kobas kojima je klizište u blizini kuće odnijelo i voće.

-Žao nam je, ovdje je bilo dobro voće i sve je otišlo dole u potok. Tako nas je zadesilo, šta da radimo – kaže Gordana Kobas.

Sanacija 13 klizišta trebalo bi da se obavlja po prioritetima, kaže v.d. načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tihomir Timarac.

– Formirane su ekipe, komisije za praćenje šteta nastalih usljed poplava. Osim stambenih objekata, imamo određen broj putnih pravaca koji su dobrim dijelom već sanirani u smislu da je omogućeno odvijanje saobraćaja – kaže Timarac.

Komisije su svakodnevno na terenu. Kada se izvrše sve procjene i sumira šteta, nadležni kažu da bi u potpunosti trebalo da se završe sve aktivnosti na sanaciji.

 

I.Pekarić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!