Naša sugrađanka, stonoteniserka Sanja Milojica, već 14 godina druguje sa ping-pong lopticama. Ovaj sport joj pričinjava veliko zadovoljstvo, iza sebe ima mnogo dostignuća, od čega i najskorije – najbolji sportista grada Prijedora u 2017. godini.

Stonoteniski klub “Prijedor” nalazi se u prijedorskom naselju Tukovi, Sanjinom komšiluku. Tako je, kao mala djevojčica, odlučila da ode do ovog kluba i vidi šta je to ustvari stoni tenis. Priznaje da nije bila baš puno upućena u ovaj sport. Za vrlo kratko vrijeme počela je da trenira.

– Svidjela mi se dinamika i brzina u stonom tenisu. Refleksi ti moraju biti brzi, a ti kao igrač skoncentrisan i opušten. Misli ti moraju biti skoncentrisane baš na pokrete i lopticu. Nema stajanja, sve se odigrava u djeliću sekunde i svaki milimetar je bitan. To se meni svidjelo. Zato sam i danas u ovom sportu – kaže Sanja.

Voli da trenira i bavljenje sportom je postao njen stil života, trening za nju predstavlja svakodnevnu rutinu. Dok trenira osjeća se potpuno ispunjenom. – Izoštrila sam svoje reflekse. To je jako bitno u ovom sportu. Podjeliću sa vama jednu anegdotu kada sam polagala vozački ispit. Znate ono kad počinjete da se obučavate za vožnju automobilom, pa idete lagano kvačilo-gas. Ništa to kod mene nije išlo lagano, već brzo. Pita mene instruktor bavim li se sportom. Kažem ja, da, treniram stoni tenis. A, on će na to, znao sam, vidi se. Sve to pozitivno djeluje i na neke druge životne situacije – priča Sanja.

Kada su u pitanju treninzi, u tome je baš disciplinovana. Trudi se da trenira svaki dan, po sat vremena, a kada tako ne stiže, onda tri puta sedmično. Kaže, duga pauza u ovom sportu nije baš poželjna. – Slušala sam savjete svojih trenera od samog početka. Jer oni su profesionalci i napravili su od mene ono što danas jesam. Moram da istaknem trenere Slavka Antonića i Gorana Unčanina. Moje saigračice Danijelu Timarac i Miljanu Velaula. Tu su i Marija Gnjatić, naša mlada nada, zatim Bojan Mršić i Marko Antonić. Odličan smo kolektiv. Naravno, velika podrška mi je moja porodica i moj vjerenik – dodaje ona.

Uz stoni tenis, njena velika ljubav je medicina. Trenutno je na četvrtoj godini Visoke medicinske škole u Prijedoru, smjer Zdravstvena njega. Kako kaže Sanja, sport i medicina se lako uklapaju jedno sa drugim. To su njena dva pravca u kojima je zaista uspješna.

Sanja je druga na rang-listi seniorki BiH i druga među najboljih osam seniorki BiH. Pobjednik je Pojedinačnog seniorskog prvenstva RS i šampion RS u igri parova. Predvodila je ekipu “Prijedora” do osvajanja Kupa RS. U sastavu reprezentacije seniorki BiH, na Evropskom prvenstvu u Luksemburgu, osvojile su treće mjesto u standard diviziji. Kao kapiten ekipe STK “Prijedor”, predvodila je prijedorsku ekipu koja je vicešampion BiH. Sanja je tri godine bila proglašavana za najperspektivnijeg sportistu  RS, a prošle godine, na 63. izboru “Glasa Srpske”, bila je deveta.

M.Stegić

PrethodniREŠIĆEVA NA SVETOSAVSKOJ SVEČANOSTI U CENTRU “SUNCE”
SlijedećiODRŽAN SVETOSAVSKI BAL U PRIJEDORU (FOTO i VIDEO)