13.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

SANKCIJE ZA 471 UČESNIKA U SAOBRAĆAJU (video)

Najnovije vijesti

Policijska uprava Prijedor u periodu od 01. do 05. avgusta realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila i  kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih supstanci.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 879  učesnika u saobraćaju, a prekršajne sankcije izrečene su za 556 ili 63,2%, dok je po akcentu akcije sankcionisan 471 učesnik.

Zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisana su 402 vozača od kojih 100 zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja te 30 vozača zbog prekoračenja brzine kretanja preko 30 km/h. Tom prilikom vozačima je pored novčane kazne, izrečeno 130 zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 160 mjeseci kao i 260 kaznenih bodova.

Od ukupnog broja kontrolisanih učesnika u saobraćaju, zbog prekršaja učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisano je 69 vozača koji su isključeni iz saobraćaja. Od navedenog broja 13 vozača je zadržano lišenjem slobode zbog utvrđene količine alkohola preko 1,5 grama po kilogramu. Tom prilikom vozačima su pored novčane kazne, izrečene 33 zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 46 mjeseci kao i 100 kaznenih bodova.

Policijska uprava Prijedor još jednom apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima na putu, ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

PU Prijedor