Sankcionisan 171 učesnik u saobraćaju

 

Policijska uprava Prijedor u periodu od 27 do 31 maja  realizovala je akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na prekoračenje propisane brzine kretanja motornih vozila.

Tokom petodnevne akcije, u direktnoj kontroli, ukupno su kontrolisana 172 učesnika u saobraćaju. Od ukupnog broja kontrolisanih, sankcionisan je 171 učesnik, a svim počiniocima prekršaja, na licu mjesta, uručeni su prekršajni nalozi.

Od ukupnog broja sankcionisanih, 161 učesnik je sankcionisan zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila i deset  zbog počinjenih drugih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Od broja evidentiranih prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, zbog prekoračenja brzine kretanja od 21 do 30 km/h sankcionisano je 30 vozača, dok je za prekoračenje brzine kretanja preko 30 km/h sankcionisano 7 vozača. Za počinioce ovih prekršaja, osim novčane kazne i kaznenih bodova, predviđeno je i izricanje  zabrane  upravljanja motornim vozilom, u trajanju od jednog, odnosno dva mjeseca.

-Na području Policijske uprave Prijedor, u okviru preventivnih i represivnih mjera, radarskim uređajima „Trucam“, kontinuirano se vrši kontrola brzine kretanja vozila, kako bi se usmjerenim aktivnostima doprinijelo bezbjednom ponašanju učesnika u saobraćaju. – rekla je Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima na putu i da se pridržavaju propisanih ograničenja brzine kretanja vozila, jer samo odgovornim ponašanjem mogu zaštititi sebe i  druge učesnike u saobraćaju.

K.V.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!